Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint de uitwedstrijd tegen DKC met 2-6

Dekker Almere heeft zondagmiddag 19 januari 2014 de uitwedstrijd tegen DKC met de mooie cijfers 2-6 gewonnen. Het was een spannende wedstrijd met veel games die close waren of in de verlenging werden beslist. Wel dient er bij te worden aangetekend dat Mark Caljouw bij DKC ontbrak en dat Dekker Almere het deed zonder de Engelse inbreng en Cheryl Seinen.

Dit bestand bestaat niet

Samenwerking

Stephan Branderhorst met Dave Khodabux speelden het mannendubbel tegen Michiel Kruijt met Thomas Wijers. In alle drie de games waren de mannen aan elkaar gewaagd. De eesrte game was met 21-18 voor DKC, de tweede met dezelfde cijfers voor het Almeerse duo. In de derde game deden de mannen in feite niets voor elkaar onder en de meest gelukkige won en dat was Dekker Almere met de stand 24-26.

Manon Sibbald en Yvonne Sie hadden in het vrouwendubbel in de eerste game meer dan de handen vol aam de gezusters Wijers en de Almeerders wonnen ternauwernood met 21-23. In de tweede game was het gedaan met de weerstand van Veerle en Imre Wijers en werd het 10-21 voor Sie en Sibbald.

Justin Teeuwen maakt zijn faam tot nu toe in het geheel niet waar, want good old Dennis van Daalen de Jel zette Teeuwen eenvoudig weg met 21-13 en 21-11.

Manon Sibbald ondervond in haar vrouwensingle weinig tegenstand van Imre Wijers. Manon speelde geconcentreerd en won met tweemaal 11-21.

Stephan Branderhorst had in zijn mannensingle niets te duchten van Thomas Wijers getuige de gamestanden 08-21 en 13-21.

Tamara van der Hoeven nam het op tegen Nikki van der Ven in haar vrouwensingle. De eerste game werd toch ietwat verrassend gewonnen door Van der Ven met 21-19. De tweede game was voor Van der Hoeven met 16-21 en in de derde game was Van der Hoeven met 10-21 Van der Ven ruimschoots de baas.

Dave Khodabux met Georgy van Soerland maakten het in het gemengd dubbel heel spannend tegen Michiel Kruijt en Ginny Severien. De eerste game was voor Kruijt en Severien met 22-20, de tweede game ging naar Khodabux en Van Soerland met de cijfers 27-29. In de derde game namen Krijt en Severien echter afstand van de Almeerders en wonnen met 21-14.

De mix van Saber Afif met Yvonne tegen Dennis van Daalen de Jel met Veerle Wijers deed qua spanning niet onder voor de eerste mix. Van Daalen de Jel en Wijers wonnen in de verlenging de eerste game met 22-20. De tweede game was met 19-21 voor Sie en Afif. In de derde game kon er geen misverstand meer bestaan over wie de sterksten waren. De Almeerders wonnen de game met 12-21 en dat bepaalde de eindstand op 2-6 in het voordeel van Dekker Almere.

Trainer-coach Erik Staats was op zich tevreden over de uitslag, maar vond het jammer dat Caljouw niet meedeed. Hij had graag Branderhorst tegen Caljouw zien spelen.

Ook al is er nog één speelronde te gaan in de Carlton Eredivisie, de kaarten zijn geschud. Van Zundert Velo wordt eerste, Dekker Almere is tweede, Amersfoort derde en DKC neemt de vierde plaats in. Deze vier teams gaan de play-offs spelen en dat beloven weer mooie wedstrijden te worden met een hoog genietingspercentage voor de badmintonliefhebbers.

Maar eerst komt nog de laatste thuiswedstrijd van Dekker Almere tegen BC Victoria uit Hoensbroek komende zaterdagavond.

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint de uitwedstrijd tegen DKC met 2-6 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)