Badminton Vereniging Almere

Drukte van belang zaterdag 4 januari 2014

Het was een drukte van belang op zaterdag 4 januari 2014 met de opening van de BeeS-Shop en de Nieuwjaarsreceptie in Sportcomplex Carl Dekker. En aansluitend werd de eredivisiewedstrijd van Dekker Almere tegen Van Zundert Velo gespeeld, die overigens slecht afliep voor Dekker Almere. Carlton Almerre-3 speelde ook thuis en deed het in dat opzicht beter door met 7-1 te winnen van Trilan.

Het was zonder meer heel gezellig en flink druk tijdens de BeeS-receptie en tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Voor de innerlijke mens werd goed gezorgd en dat lieten veel leden ook blijken en dat is wel zo leuk voor de organisatoren, want die steken er uren en uren in om alles op rolletjes te laten verlopen.

De voorzitter hield zoals gewoonlijk zijn Nieuwjaarsspeech en als u er in geïnteresseerd bent in de inhoud dan kunt u er hieronder kennis van nemen.

“Het jaar 2013 was voor de vereniging in meer dan één opzicht een mooi jaar. Voor mij privé was het allemaal iets anders, want we beleefden spannende tijden. Mijn vrouw Lida was zeer ernstig ziek en onze jongste kleinzoon Jayden Henkie werd zo maar even zeven weken te vroeg geboren. We prijzen ons gelukkig dat het met alle twee helemaal goed gekomen is, dankzij de uitstekende verzorging in het Flevoziekenhuis.”

“Terug naar de vereniging. Een geweldig jubileumfeest zoals gewoonlijk georganiseerd door Cock van Puffelen en Ronald Blok. Maar het zijn niet alleen Cock en Ronald die het feest trekken, het was een hele groep mensen die dat deed, waarbij we opvallend veel leden van de families Berkelmans, Blok en Van Puffelen tegenkomen. Dat is een grote verdienste van deze families, want zij smeden de vereniging met hun activiteiten tot een heel belangrijk sociaal circuit en daar kunnen we als leden en bestuur niet dankbaar genoeg voor zijn! Dat moeten we wel beseffen. En ze zijn van alle markten thuis. Ze halen zelfs een sponsor in huis en zorgen ook nog voor een prachtig clublied VIVA BVA.”

“Met de sportieve prestaties zit het ook meer dan goed. We tellen in badmintonland echt mee en ik breng in herinnering dat de teams Carlton Almere-2 en Carlton Almere-3 in het seizoen 2012/2013 kampioen werden in de beide eerste divisies. En Dekker Almmere, ons eerste, haalde voor de derde achtereenvolgende maal de paly-offs en greep net naast de finale door blessures van onze topspelers op het moment suprême.
Maar ook het seizoen 2013/2014 gaat het weer crescendo. Carlton Almere-2 kan nog altijd kampioen worden van de eerste divisie en Carlton Almere-3 is in feite al zeker van het kampioenschap in de andere eerste divisie. Dekker Almere is al vrijwel vanaf het begin van het seizoen de lijstaanvoerder in de Carlton Eredivisie, in ieder geval tot vanavond, en is nu voor de vierde achtereenvolgende maal zeker van het spelen van de play-offs. En daarmede is trainer-coach Erik Staats zo maar de meest succesvolle coach van BV Almere geworden. Maar hij doet het bepaald niet alleen, hij wordt ondersteund door Emmy Vlaar, Suzanne Mulkens en Bas van Os en dat zijn allen SL-4 trainers en die steken heel veel tijd in onder meer het bestuderen van video-opnamen van onze eigen spelers en van de tegenstanders.”

“Ook mogen we ons gelukkig prijzen dat de familie Van Soerland begin 2013 heeft gekozen voor onze vereniging uit te komen. Joris en Georgy brengen heel wat ervaring mee en de kinderen Van Soerland brengen ons, samen met de kinderen uit onze eigen jeugdopleiding, een heel mooie toekomst.”

“Want ook met onze eigen jeugdopleiding zit het wel snor. Nationaal jeugdkampioen werden Dennis Koppen, Tamara van der Hoeven, Thomas Sibbald, Alex Vlaar en Manon Sibbald. Nationaal kampioen van de regioteams werd onze J 10 met Diede Odijk, Davy Tan, Amy Tan en Robin Mesman. En ultimo december wisten Ruben Wijnands en Tamara van der Hoeven hun prijzenkast weer te vullen door in Hoensbroek hun slag te gaan.”

“Financieel vielen er harde klappen omdat de Provincie ons niet langer ondersteunde en ook de Gemeente geen middelen kan vrijmaken voor onze Academie. Bas van Os, bestuurslid en voorzitter Topsport, heeft de re-shuffle van de topsport ter hand genomen en slaagt er al aardig in om de Top-Junior, de BadmintonSchool en de BadmintonAcademie financieel selfsupporting te maken en dat alles onder de noemer van Badminton Top Flevoland. En zowel de School als de Academie zijn als eersten in Nederland gecertificeerd door BNL. Dat is ook de verdienste van de manager van de BTF-opleidingen, Gerrit Stoffelen.”

“Laat ik vooral niet vergeten om het Trofea Junior Masters nog even aan te halen. Met 300 deelnemers werd er op zaterdag gespeeld in drie hallen. Het liep als een trein, een intercity wel te verstaan en alles onder leiding van Stephan Melein en hij verdient hiervoor meer dan een pluim.”

“Over BNL wil ik niet zo veel kwijt. Dat is slecht voor mijn hart. Het leek er op dat BNL zijn nationale selecties zou huisvesten in Almere. We hadden immers zowel als gemeente Almere als onze vereniging de beste propositie. Dat bleek uit alles. Toch maakte BNL een cruciale fout door in Papendal te blijven en dat kost een godsvermogen en dat moet allemaal opgehoest worden door de leden en dat ledenaantal is hard op weg om de grens van 35.000 leden in neerwaartse zin te passeren. Zelfs iemand met een roodwitte stok ziet aankomen dat BNL langzaam maar zeker op weg is naar het doucheputje. Ooit hadden we meer dan 100.000 leden bij de bond, nu nog maar één derde. Ook Clemens Wortel kan het tij niet keren in de met politieke spelletjes overgoten slangenkuil die BNL heet.”

“Met het ledental van onze vereniging gaat het weer de goede kant op. Even leek het er op dat we het met minder dan 100 recreantleden zouden moeten doen, maar gelukkig is dat niet gebeurd, dankzij de inspanningen van de recreantencommissie.”

“Onze combinatiefunctionaris Emmy Vlaar, ook wel de badmintonjuf van Almere genoemd, zorgt voor een gestage aanwas van de jeugdleden. We hebben er om en nabij de 200.”

“Ik wil ook even Peter Verschoor naar voren halen. Jarenlang was hij op zondag aanwezig om de jeugdcompetitie in goede banen te leiden, de hal te openen en af te sluiten. Een applaus voor iemand die niet aan de kant bleef staan, maar daadwerkelijk aan de slag ging.”

“En wat gaat 2014 ons brengen. Ik weet het net zo min als u. Ik hoop;
- allereerst op een goede gezondheid voor u allen;
- op opnieuw sportieve successen in alle geledingen en we hebben daartoe ook nog fitlightapparatuur aangeschaft;
- dat we ons ledental op niveau kunnen houden;
- dat we in 2014 net als in 2013 succesvol zijn met het badmintonoverdag (35 tot 40 deelnemers);
- dat de nieuwe BeeS-Shop maar veel aantrekkingskracht mag hebben, want dat komt ook onze vereniging beslist ten goede;
- op een aanwas van nieuwe vrijwilligers;
- op een uitbreiding van het aantal sponsors en daar hebben we uw medewerking voor nodig.”

“Voorts wil ik een ieder meegeven dat, omdat wij en/of onze kinderen badmintonners zijn, er altijd meer is dat ons bindt, dan dat ons scheidt. Betrek in 2014, het jaar waarin we het begin van de eerste wereldoorlog herdenken in 1914, geen stellingen die niet meer te verlaten zijn. Dat leidt helemaal tot niets.”

“Laten we een toast uitbrengen op het nieuwe jaar 2014 voor onze prachtige vereniging met het mooie clublied VIVA BVA.”

De combinatie van de Nieuwjaarsreceptie en aansluitend een eredivisiewedstrijd is qua aanwezige leden en toeschouwers zeer goed bevallen. Op een reguliere competitiewedstrijd 300 mensen in de zaal kan een groot succes worden genoemd. Wellicht of zelfs zeker voor herhaling vatbaar.

Reageer op dit bericht (“Drukte van belang zaterdag 4 januari 2014 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)