Badminton Vereniging Almere

Een Pools avontuur

Vrijdag 17 januari 2014 begon het, mijn eerste toernooi in het jaar 2014. Ik reisde af op woensdag avond, na de Papendal training, met mijn vader en Ruben Jille naar het Poolse plaatsje Lubin om de Polish Junior International te spelen.

Woensdag avond ging we net voor Berlijn overnachten om de donderdag nog een klein stukje te rijden. Donderdag kwamen we rond 3 uur aan in het hotel, even omkleden en toen gingen we ook nog met Cheryl Seinen en Alida Chen naar de hal om wat te spelen. Alida en Cheryl waren een dag eerder aangekomen, omdat zij gingen vliegen. Eenmaal aangekomen in de hal gingen we wat spelen, eigenlijk alleen wat wedstrijden spelen, ook met wat Polen die ook al aan het trainen waren. Hierna gingen we terug naar het hotel, even douchen en dan een restaurant opzoeken. We waren er al redelijk snel uit dat het de KFC ging worden, want ja, er was niks andere in de buurt. Lubin is trouwens een oud Russisch militair plaatsje vlakbij de grens aan Duitsland.

Vrijdag begon het dan eindelijk, ik begon met de mix met Cheryl in de middag, wij waren wel blij want we konden dan een beetje uitslapen. Onze eerste tegenstanders kwamen uit Tsjechië, wij hadden geen moeite met hun en wonnen met 7 en 7. Later die middag stond er een single voor mij op het programma, ook tegen een Tsjech. Hier had ik ook geen grote moeite mee, ik moest alleen nog een beetje wennen aan de hal want aan de ene kant zie je de shuttle niet zo snel aankomen vanwege de witte muur die erachter staat. Nog laat in de avond, rond half 11 moest ik nog een mix spelen tegen een Tsjech en een Franse. Omdat het zo laat was, was ik er niet helemaal bij met mijn hoofd, ik maakte veel onnodige fouten en stond een beetje als een zoutzak op de baan, gelukkig wonnen we hem wel met 21-12 en 21-19.

De zaterdag ochtend begon ik met de single tegen een Oostenrijker, ik begon niet goed en keek tegen een kleine achterstand aan bij de 11. Ik maakte dit wel snel goed door een hoger tempo te gaan spelen en zo won ik de wedstrijd met 21-17 en 21-14. Mijn volgende wedstrijd was tegen de pool Jakowczuk, hier speelde ik al eerder tegen in Litouwen en toen won ik hem in 3 sets, dus ik wist van te voren dat het niet gemakkelijk zou gaan worden. Ik begon goed en speelde op een hoog tempo en speelde de Pool naar alle hoeken van de baan, hierdoor werd hij een beetje hopeloos en ging alles of niks ballen slaan. Ik won de set wel met 21-18. De tweede set begon ik weer wat stroefjes en keek tegen een grote achterstand aan van 8 punten, toen ging ik een langzaam tempo spelen en liet hem de fouten maken, dit lukte goed want het stond nog 19-19. Hij maakte 2 goeie punten en won de set dus met 21-19. De derde ging ik er weer vol tegen aan en stond al gauw voor met 11-4, ik zette dit door en Jakowczuk werd hopeloos, hij wist niet meer wat ie tegen mij moest doen want ik zat er overal zo hoog bij en liet hem overal naar toe rennen, deze set won ik dus met 21-13. Hierbij had ik de kwart finale bereikt en stond de fransman Tanguy Citron op mij te wachten.

Deze wedstrijd werd begin van de avond gespeeld. Weer begon ik heel sterk en won de eerste set met 21-17. De fransman had de goede tactiek tegen mij gevonden en daardoor leidde een 2de set verlies van mij met 21-13. In de derde game waren de rallies goed van mij maar Citron kon het net doorzetten en won ook de derde met 21-12.

Gelukkig had ik de mix nog, de kwart finale speelde we weer tegen 2 fransen, maar het was eerst de vraag of ik wel kon spelen. Mijn schoenen waren namelijk gestolen. Uiteindelijk kwamen een paar Tsjechen naar mij toe en die wisten waar ze lagen, in de kleedkamer, op de vensterbank achter het gordijn. Ik weet natuurlijk niet wie het precies gedaan heeft maar vlak bij ons zaten de Oekraïners en een van die jongens had dezelfde schoenen als dat ik had, en we waren de enigste met die schoenen op het hele toernooi. Maar ja, uiteindelijk is alles goed gekomen.

De kwart finale mix was geen zware partij, wij stonden geen moment onderdruk, zelfs niet in de verlenging in de tweede set, de standen waren 21-16 en 24-22.

De volgende ochtend speelde we de halve finale mix tegen de Polen. Cheryl en ik waren erg goed gefocust en met de goede tactiek speelde we de Polen zoek met de standen 21-16/21-16. Nu was het afwachten wie onze volgende tegenstanders zouden worden, Ruben en Alida of de Duitsers, Max Weisskirchen en Eva Jansenss. Het waren uiteindelijk de Duitsers geworden die met 21-19 in de derde set van Ruben en Alida wonnen.

Cheryl en ik wilden uiteraard heel graag winnen van dit koppel. Het zijn wel de kampioenen (6-nations U17 van vorig jaar). We gingen dan ook vlammend van start, we wonnen ook de eerste set met 21-13. In de tweede set ging Max veel rare toverballen slaan waardoor wij een beetje uit onze concentratie werden gehaald, maar uiteindelijk kwam het toch nog goed en wonnen de tweede game met 21-17. Dit betekende dus dat Cheryl en ik onze eerste mix titel hadden gewonnen.

Door deze toernooien te spelen kan ik ranking punten verzamelen met als doel plaatsing voor deze Youth Olympic Games te Nanjing, China. Onder andere is de plaats op de Wereld Junior Janking mede bepalend. Ik sta in mij single nu op de WJR: 11e plaats

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. conny cashoek op 24-01-2014 om 21:26 uur

    alex, leuk om te lezen weer !! van harte gefeliciteerd

  2. Henk Staats op 25-01-2014 om 09:04 uur

    Leuk verslag en een werkelijk prima resultaat!

Reageer op dit bericht (“Een Pools avontuur ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)