Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere 16 – net niet

Allereerst wil ik dit verslag beginnen met alle BV Almere teams die kampioen zijn geworden van harte te feliciteren met hun geweldige prestatie. Speciale felicitaties natuurlijk voor team 14, dit team heeft een aantal gelijkgezinde spelers als in ons team. In team 14 zijn een aantal spelers actief die ook nooit te beroerd zijn om iets extra's te doen voor de club. Daarom vinden we het extra leuk dat het juist jullie is gelukt.

Wij hebben het kampioenschap (net) niet behaald. Zoals in eerdere verslagen gemeld hadden we een laatste eindsprint ingezet (laatste drie wedstrijden hebben we met 2x 7-1 en 1x 6-2 gewonnen), de koplopers hebben wel wat steekjes laten vallen, maar net niet genoeg. In onze poule is Sparta kampioen geworden en wij zijn de runner up. Sparta is een geweldig gezellig en sportief team, dus daarom gunnen wij hen het kampioenschap van harte, maar we will be back next year!

Vorig jaar zijn we ook tweede geëindigd, echter we hebben zeker progressie geboekt, immers, vorig jaar behaalden we 74 punten, dit jaar 76 punten. Deze stijgende lijn is al een aantal jaren aan de gang, dus wie weet wat de toekomst voor moois gaat brengen.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen zie ik voornamelijk hoogtepunten met een paar dieptepunten:

Met het slechte nieuws beginnend: het absolute dieptepunt is de blessure van Bas. Hij kon de eerste wedstrijd meespelen, zakte door z’n knie en heeft een aantal weken later een meniscusoperatie moeten ondergaan, weg seizoen. Gelukkig is Bas momenteel weer aan het trainen, dus volgend jaar met frisse moed en extra hongerig beginnen. Ook de andere mannen hebben last van kleinere blessures gehad (ja ja, we worden oud). Gelukkig zijn er veel mensen binnen de vereniging die altijd willen invallen: wij bedanken Ronald Schalk, Jolanda Kuiter en Jolanda van Balen Walter, Dasvie Soemantri en Tom van Groenigen voor hun inbreng en inzet.

Gelukkig hebben we ook veel mooie en leuke dingen beleefd.

We hebben Arjen Niezing als shirtsponsor binnengehaald. Privé was Arjen al een goede bekende van ons team, nu is dit ook ten goede gekomen aan de club. Arjen is zo enthousiast dat het contract voor volgend seizoen al is verlengd. Nu moeten we hem (en z’n vrouw Magda) nog zo ver krijgen om zelf te gaan badmintonnen. We hebben al een afspraak voor een proefles op vrijdagavond, wie weet.

Niezing-Almere prijkt zeer prominent op onze rug maar onze lichamen zijn over het algemeen iets groter dan die van de topspelers, dus we kunnen best nog wel wat sponsoren kwijt. Er is nog genoeg plaats op borst, mouwen en billen. Dus heeft u een eigen bedrijfje, voor een paar centen heeft u het gehele jaar reclame, ik zorg er wel voor dat u gedurende het hele jaar wordt vermeld.

Ook hebben we met het team en Peter van Soest en Jeanette Odijk (en in de voorbereiding met Ingrid van der Putten) een CD met het clublied opgenomen. Met een echt clublied is BV Almere weer een stapje verder naar een echte vereniging. Bovendien was het voor ons een hele leuke en unieke ervaring.

Ook de competitie zelf vind ik een hoogtepunt. We hebben heel veel leuke en spannende potjes gespeeld, hier en daar wel eens gemopper over in of uit, maar over het algemeen hebben we heel sportief kunnen spelen.

Rest mij om wat personen te bedanken:

Bedankt allemaal en tot ziens in het volgend seizoen

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. roland op 30-01-2014 om 12:19 uur

  Beste Cock,

  Het is bij een bedanklijstje gebruikelijk ook je ouders en familie te bedanken voor de ruimte en steun die ze hebben gegeven om je tot zo'n niveau te kunnen ontwikkelen.
  Vergeet dat volgend jaar niet als jullie kampioen zijn.

  Roland

 2. Cock op 31-01-2014 om 09:28 uur

  Roland, je hebt gelijk, ik zal er volgende keer aan denken. Bij dit lijstje hoort natuurlijk ook een bedankje aan je vrouw. Bij mij is dit zeker op z'n plaats, want zonder haar had ik geen ene mix gewonnen

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere 16 – net niet ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)