Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere 16: nog steeds in de race

Het belooft een spannend slot te worden in de 4de klasse C. We staan (nog) wel achter, maar we lopen in. Momenteel staan we vier punten achter op de twee koplopers, maar zij krijgen elkaar nog en wij hebben een relatief eenvoudig programma. Natuurlijk gaan we er vol tegenaan de laatste twee competitiewedstrijden, zonder enige onderschatting. Dan zien we aan het einde wel wie er bovenaan staat, maar dat het spannend blijft tot de laatste dag is wel zeker.

Arjen Niezing, reanimatie-trainer

Afgelopen week hebben we tegen Amsterdam gespeeld. Zij spelen hun wedstrijden op donderdagavond. Niet ideaal, immers wij kunnen nog steeds niet leven van het badminton (ondanks de gulle sponsor), en we moeten dan ook de volgende dag gewoon werken. Als je dan om 1 uur thuis bent en de wekker gaat de volgende ochtend, valt het niet mee om uit bed te komen.

Bovendien moet je in de wijk parkeren, dus een wedstrijdje spelen kost zomaar 12 Euro parkeerkosten.

Hieraan zie je dus dat we bij BV Almere verwend zijn, zaken als spelen op prima tijden in het weekend, een baan die al klaar staat als je een wedstrijd gaat beginnen, voldoende en gratis parkeerplaatsen lijken allemaal dood-normaal, maar bij andere verenigingen is dit er (soms) gewoon niet.

Dan de wedstrijd: In een aantal wedstrijden waren wij de sterkere partij, en in een aantal andere de gelukkigste (twee driesetters gewonnen met 2 punten verschil in set 3). Het leek erop dat we een maximale overwinning gingen behalen. Tot het moment van de eerste mix. Na vijf punten schoot er iets verkeerd in de kuit van Ronald, hij kon niet verder en moest derhalve de partij opgeven. Mix nummer twee werd wel weer gewonnen, dus zeven puntjes mee naar Almere. Gisteren (zondag) ging het alweer wat beter met de kuitblessure, maar steunbetuigingen zijn natuurlijk altijd welkom (als reactie op dit stukje). Hopelijk valt het mee en kan Ronald de resterende twee wedstrijden gewoon meedoen.

Nog wel een aardig feit uit de wedstrijd: een van de(heren) tegenstanders vergezelde iedere misser met een krachtterm (meestal het vrouwelijk geslachtsdeel – maar dan met dt volgens hemzelf). Zo ook in tweede mix die ikzelf mocht spelen, toen de man vanaf de bank de bijnaam Bertil de la Tourette kreeg, was ik net aan’t serveren. Deze ging dus in het net en het volgende punt werd ook niet al te best gespeeld.

Gelukkig hebben we ons op tijd hersteld van de lachbui en de partij op onze naam kunnen schrijven.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, de kinderen van Weesp komen op bezoek (zie het verslag van de uitwedstrijd). We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk punten te behalen. Of dit is gelukt lezen jullie in het volgend verslag.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Cindy op 13-01-2014 om 20:08 uur

    Heel veel succes, hopelijk is de pechvogel ook voldoende hersteld dan, maar dat lukt vast, want slechts bij de oudjes kost dat veel tijd :)! Gogogo!!

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere 16: nog steeds in de race ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)