Badminton Vereniging Almere

Team J13 Kampioen!!!

Op 19 januari 2014 was het zover. De laatste competitiewedstrijd voor de J13 stond op het programma. De tegenstander was Zeemacht J1 en deze stond 3 punten achter op Almere J13. Iedereen moest vroeg uit de veren. Om half 8 de deur uit om naar Den Helder te vertrekken en de kampioenswedstrijd te spelen.

Gelukkig is het op zondagochtend rustig op de weg en om 9 uur waren we in den Helder. Iedereen was zenuwachtig, vooral de ouders van beide teams :-). De sfeer was heel gemoedelijk, koffie, thee, cake, alles was voorradig maar daar ging het natuurlijk niet om. Het ging om de punten. Zeemacht heeft slechts 1 jeugdteam dus de zaal was open alleen voor deze wedstrijd. Het strijdplan was al klaar en om 9:30 startte de herendubbel. Joost en Edo wonnen in een drie setter. Het eerste punt was binnen. Daarna de damesdubbel. De thuiswedstijd was een overwinning voor Almere maar nu kwamen Ilse en Andrea er niet aan te pas. De dames waren zo zenuwachtig dat er van leuk spel niet veel terecht kwam. Tussenstand:1-1.

De herensingles werden gelijk gespeeld. Beide wedstrijden werd weer een drie setter. Net zoals bij de thuiswedstrijd waar 6 van de 8 wedstrijden in een 3 setter beslist werd. Noah won zijn derde set redelijk eenvoudig. Edo daarentegen vocht voor wat hij waard was en sleepte met de 25-23 de overwinning en het Kampioenschap in de wacht. Tussenstand: 1-3. De J13 is kampioen. Hoera! Iedereen was blij.

De spanning zakte langzaam af bij zowel de kinderen als de ouders maar er moest nog meer gespeeld worden namelijk de volgende partijen de dames singles. Helaas was de concentratie minder, de tegenstanders van de dames waren ook een stuk sterker dan onze meiden en werden de beide partijen verloren.
Voordat beide mix-dubbel partijen gespeeld werden, besloten de ouders van de tegenstander dat het tijd was voor een feestje! Voor alle kinderen hadden ze een presentje (chocola en een roos) meegenomen en ook nog een lekkere taart. Almere had een zelfgebakken cake meegenomen en voor de kampioenen een chocolade medaille met nummer 1 erop.

Wat waren de kinderen blij verrast! Foto moment natuurlijk, en alle mama's, papa's, oma's, opa's moesten even snel de mooiste foto's schieten. Maar we waren er nog niet, de beide mixdubbel partijen moesten nog gespeeld worden. De motivatie was er niet meer en beide partijen werden verloren, eindstand 5-3 in het voordeel van Zeemacht. Dat maakte de blijdschap er niet minder om!

Noah en Ilse 8 jaar oud, Andrea 9 jaar, Edo en Joost 10 jaar oud en samen kampioen onder de 13 jaar, een TOP prestatie!
Van Harte Gefeliciteerd.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 20-01-2014 om 08:06 uur

    Ja, echt een topprestatie van de kleintjes. Meer dan gefeliciteerd met dit kampioenschap! En wat een leuk stukje van de ouders.

  2. Rob Haase (een trotse ouder) op 20-01-2014 om 23:06 uur

    J13 super goed gedaan, jullie kunnen tros zijn op jezelf :)

Reageer op dit bericht (“Team J13 Kampioen!!! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)