Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Er zijn van die seizoenen dat je als voorzitter denkt, dat het niet op kan. Evenals het vorig seizoen werden de teams Carlton Almere-2 en Carlton Almere-3 kampioen van de eerste divisies. Een ongeëvenaarde prestatie van de spelers en de technische staf. En ons vlaggenschip, Dekker Almere werd tweede in de reguliere Carlton Eredivisie. Ook dat is nog nimmer vertoond en Dekker Almere speelt voor de vierde achtereenvolgende maal de play-offs en zoals u hebt kunnen lezen treft Dekker Almere in de halve finales de huidige landskampioen BC Amersfoort. Een pittige tegenstander dus.

Ook bij de jeugdcompetitie werden er vijf teams kampioen en twee teams misten op één punt na het kampioenschap. Ook fantastisch mooi van en voor deze jeugdleden van onze vereniging.

En het kampioenschap van team 14 liet zien dat ook dit team op brede steun kon rekenen van de leden van de vereniging en de ambiance waarmede ze kampioen werden zullen de spelers niet snel vergeten!

Maar ook bij de recreanten zien we een positieve ontwikkeling. Het aantal recreantleden neemt weer iets toe en dat is een goede zaak, want het leek er op dat het de kleinste afdeling werd binnen onze vereniging. De kleine toename is ook een gevolg van het feit dat het Badminton Overdag het heel goed doet en dat een aantal deelnemers vervolgens lid wordt van de vereniging.

Ik raad een ieder aan om op de dinsdag- of donderdagavond eens een trainingavond te bezoeken van onze wedstrijdspelers. Er wordt gespeeld in twee trainingsgroepen die ieder zo'n 40 spelers telt of soms zelfs meer. Volle bak dus! Een genot om naar te kijken.

Komend weekend wordt in het Topsportcentrum in Almere Poort het Carlton NK 2014 gespeeld en aan dit NK nemen 24 BVA-spelers deel. Ik hoop voor de organisatie dat er veel publiek op dit NK afkomt, want het toernooi heeft mooie partijen in de aanbieding.

Zondag 2 februari 2014 wordt in ons eigen Sportcomplex Carl Dekker de eerste speeldag van onze Champions League gespeeld. Dit toernooi is bedoeld voor jeugdspelers die nog nimmer competitie hebben gespeeld. Die maken op een luchtige wijze kennis met competitiespelen. Ook voor de ouders van deze kinderen is het heel leerzaam om hierbij aanwezig te zijn. Al was het alleen al om de spelregels te leren kennen.

En dan het overleg van de eredivisieverenigingen met Clemens Wortel, Rémon Verbeek en Ger Tabeling, afgelopen donderdag 23 januari en voorafgaand aan de reguliere vergadering. En weer kwam BNL bij monde van Clemens Wortel niet verder dan een afwijzing van de reële wensen van de eredivisieverenigingen. En opnieuw bleek dat er inhoudelijk niet naar onze voorstellen is gekeken. In feite kan je er niet eens meer kwaad over worden, maar wel heel erg bedroefd bij zoveel onkunde. De verenigingen beraden zich nog op welke vervolgstappen er moeten worden genomen.

Onze jongste kleindochter logeerde bij ons en zaterdagochtend vroeg hielp ze opa met het dekken van de tafel. Ze weet precies hoe alles moet liggen, maar het mooiste kwam nog toe ze zei: "Opa vergeet je pillen niet". Wat een kind.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)