Badminton Vereniging Almere

Wake-up call voor badmintonners

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - De badmintonners van Dekker Almere staan weer met beide benen op de grond. Het 1-7-verlies van afgelopen weekend tegen Velo betekende naast de nederlaag ook dat het team niet meer op de eerste plek in de eredivisie staat. En dat was wel het doel voor de reguliere competitie.

Staats verwacht niet dat zijn team gaat instorten. Foto: Studio Kastermans

,,Het was zeker een wake-up call, maar ik ben blij dat het nu gebeurde. Het was een complete misser van het hele team, maar waar het precies aan heeft gelegen weet ik niet. We hebben de vinger niet precies op de zere plek kunnen leggen, maar ik denk wel dat we niet scherp genoeg begonnen’’, kijkt coach Erik Staat terug op het verlies van afgelopen weekend.

Direct na dat verlies sprak hij ruim veertig minuten achter gesloten deuren met zijn spelers. ,,Gezien het restant van de competitie van ons en van Velo ga ik er vanuit dat we de eerste plaats kwijt zijn. Ik heb de focus dus op de play offs proberen te leggen. Daar moeten we nu naar toe werken. Het doel is nog altijd kampioen worden. Duidelijk na dit verlies is wel dat we allemaal minimaal een beetje boven onszelf zullen moeten uitstijgen. We moeten niet vergeten dat Velo ook heel sterk is, maar om te winnen moeten we dus beter. Daarnaast mag het nu zeker niet instorten. Dat zou zonde zijn, want we hebben bewezen dat we het kunnen. Ik heb overigens niet het gevoel dat we in gaan storten hoor.’’ Volgende week spelen de badmintonners nog tegen DKC en weer een week later volgt de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Victoria. Daarna beginnen de play offs waar Almere al voor was geplaatst.

Reageer op dit bericht (“Wake-up call voor badmintonners ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)