Badminton Vereniging Almere

Badmintonners naar finale play offs

ALMERE/TIM MORIA - Het werd nog even billen knijpen afgelopen zaterdagavond, maar Dekker Almere is er uiteindelijk in geslaagd de finale om de landstitel te bereiken. De Almeerse badmintonners waren met 4-3 te sterk voor Amersfoort en verzekerden zich daarmee van een finaleplaats. Die eindstrijd wordt op 22 februari in Den Bosch gehouden.

Afgelopen woensdag werd er al met 3-5 gewonnen van Amersfoort en dus had de badmintonners in eigen huis nog maar vier punten nodig. Er leek dan ook niks aan de hand toen de eerste twee partijen werden gewonnen. Cheryl Seinen en Yvonne Sie wonnen de eerste dubbel eenvoudig met 2-0. Iets verrassender was de winst van Dave Khodabux en Alex Vlaar, die uiteindelijk met 2-1 te sterk bleken voor hun tegenstanders.

Minstens zo verrassend was het dat Justin Teeuwen en Stephan Branderhorst hun singlepartijen verloren. Beide spelers wisten geen enkele game te pakken en dus kwam Amersfoort terug tot 2-2. Manon Sibbald verloor net als woensdag haar partij vervolgens ook, ondanks uitstekend spel tegen kersvers Nederlands kampioene Gayle Mahulette. De achterstand werd echter weer snel weggespeeld dankzij de Engelse Rachel Howard die de Almeerders naar een 3-3 tussenstand sloeg. Uiteindelijk waren het Dave Khodabux en Georgy van Soerland die het beslissende punt maakten door met 2-0 hun gemengde-dubbel te winnen. Daardoor hoefde het laatste gemengde-dubbel, dat van Saber Afif en Yvonne Sie, niet meer gespeeld te worden en konden de spelers elkaar en de staf in de armen vliegen.

Tijdens de wedstrijd was trainer Erik Staats nog zichtbaar gespannen. ,,Dit is de fase waar het er écht om gaat. Natuurlijk is de spanning dan een stuk hoger. We begonnen aan de wedstrijd met een 3-5 voorsprong, maar afgelopen woensdag was het ontzettend spannend. Dan kan het zomaar de andere kant op vallen. Tegelijkertijd weten we dat Amersfoort wat meer ervaring met dit soort wedstrijden heeft en dus is het een enorme ontlading dat we vandaag opnieuw hebben gewonnen.”

Het is voor de eerste keer dat Dekker Almere de finale om de landstitel zal spelen. ,,Natuurlijk is dat reden voor een feestje. De spelers zullen het wel laat maken. Dat is logisch. Ik ga niet met ze mee, want ik moet morgenochtend weer vroeg op vanwege mijn kinderen. Maar natuurlijk gaan we het wel met zijn allen vieren. Als we de finale winnen? Ja, dan zal ik ook een nachtje doorhalen”, lacht Staats.

Die finale wordt wel een zware, zo blikt de oefenmeester alvast vooruit. ,,We spelen dan tegen VELO, de nummer één van de reguliere competitie. Zij zijn favoriet. Wij gaan nu kijken hoe we de komende twee weken gaan trainen, zodat we de laatste puntjes op de ‘i’ kunnen zetten. Ik vind namelijk dat we op bepaalde momenten scherper kunnen spelen. Overigens is dat niet echt te trainen. Scherpte is iets ongrijpbaars, je weet nooit hoe spelers op bepaalde situaties reageren.”

Reageer op dit bericht (“Badmintonners naar finale play offs ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)