Badminton Vereniging Almere

Badmintonners verliezen finale om landstitel

DEN BOSCH/JEROEN OOSTERHEERT - Het is de badmintonners van Dekker Almere niet gelukt om de landstitel te grijpen. In Den Bosch werd vanmiddag met 5-1 verloren van Velo uit Wateringen. Voor Almere was het de eerste keer dat ze in de finale stonden. Velo won de titel voor de tiende keer.

Bij de Almeerders ging het herendubbel van Dave Khodabux en Alex Vlaar te makkelijk verloren. Met 21-12 en 21-6 hadden Jim Middelburg en Russel Muns eigenlijk geen kind aan de Almeerders. Vooral de vele fouten aan Almeerse kant hielp het Velo-duo. Fouten die met name Vlaar normaal gesproken niet maakt, maar nu viel de shuttle bij hem te vaak niet goed of in het net.

Het damesdubbel Yvonne Sie en Cheryl Seinen won in Den Bosch hun dubbel met 2-0. De eerste game werd met 21-16 binnengehaald en de tweede game uiteindelijk met 22-20. Het Almeerse duo had blijkbaar flink last van de zenuwen, want een voorsprong van 14-4 werd weggeven tot een gelijke stand. De oplichting bij Seinen en Sie na het winnende punt spatte er dan ook vanaf. Het hield de ploeg van trainer Erik Staats tot dat moment in ieder geval in de race, want na deze partij was de stand dus gelijk.

In de daaropvolgende partij verloor Justin Teeuwen zoals verwacht van Dicky Palyama. De meervoudig Nederlands kampioen van Velo won met 2-0, maar Teeuwen bood vooral in de eerste game goed tegenstand en had zelfs drie gamepunten. Die maakte hij niet en dus werd het 23-21 voor Palyama. In de tweede game kon Teeuwen ook een tijd mee, maar na een 11-11-tussenstand schakelde Palyama een tandje bij en liep hij snel uit tot 21-16.

In het eerste enkelspel had Manon Sibbald nauwelijks kans tegen de Taiwanese Ya-Lan Chang. Sibbald verloor namens Almere met 2-0. Daardoor kwam de tussenstand op 3-1 voor Velo. In plaats van Sibbald had eigenlijk de Engelse Fontaine Chapman moeten spelen. Daar hadden de Almeerders haar tenslotte voor gecontracteerd. De Engelse was er echter niet.

In het tweede herenenkel verloor Stephan Branderhorst met 2-0 van Rikker Suijkerland. Daardoor werd de tussenstand 4-1 voor Velo en moest Rachel Howard haar enkelpartij winnen van Liasa Milaihollo. Op het moment dat Branderhorst verloor stond Howard met 1-0 achter in games. De tweede game had ze drie maal een gamepunt, maar dat wist ze niet te verzilveren. Het eerste matchpoint dat Milaihollo kreeg werd wel binnengeslagen en dus was het 5-1 en over.

Reageer op dit bericht (“Badmintonners verliezen finale om landstitel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)