Badminton Vereniging Almere

BV Almere voor het eerst in finale landstitel

ALMERE / JEROEN OOSTERHEERT - Badmintonvereniging Almere staat aan de vooravond van misschien wel de op sportief gebied belangrijkste dag in het bestaan van de club.

Morgen wordt in Den Bosch namelijk door het eerste team de finale gespeeld van de play offs om de landstitel. Dekker Almere kan dus dé kampioen van Nederland worden. Coach Erik Staats had voorafgaand aan het seizoen uitgesproken dat hij met zijn team voor de titel wilde gaan

Er was in de Engelse Fontaine Chapman een vrouw met topkwaliteiten aangetrokken, maar die bleek in de halve finale niet aanwezig te kunnen zijn vanwege interlandverplichtingen. Of ze er morgen tegen tegenstander Velo uit Wateringen wel bij is, was gisteren nog niet duidelijk.

Velo is gezien de nummer 1 plaats in de reguliere competitie overigens favoriet. ,,Dat en het feit dat ze ons in de regulieren competitie met 1-7 hebben verslagen maakt dat de druk inderdaad bij hen ligt. Wij als team weten echter dat die wedstrijden toen ook onze kant hadden kunnen opvallen. Daar hopen we nu op en daar gaan we ook van uit. We zijn dus niet kansloos. Zij zijn misschien iets meer ervaren, maar meer ook niet. Daar moeten wij mentaal mee om kunnen gaan en dan kan het heel spannend worden’’, aldus Dave Khodabux. Hij zal morgen de dubbel en het mixdubbel spelen.

Khodabux heeft de ervaring met het spelen van een finale om de landstitel wel. Hij speelde toen bij Van Zijderveld en verloor. ,,Daardoor heb ik iets minder spanning dan de rest van het team. Dat merk ik, maar ik leef voor deze spanning en vind ik het gewoon kicken om wedstrijden met deze spanning te spelen. Ik ben er dan ook helemaal klaar voor. Ik denk eigenlijk iedereen wel. Ik heb er zin in.’’

De wedstrijd wordt morgenmiddag in Den Bosch gespeeld in de Maaspoort en begint om 14.00 uur. Blijf via @redactieAV op Twitter op de hoogte van het verloop. Na de finale zal op www.almerevandaag.nl een verslag met reacties volgen.

Reageer op dit bericht (“BV Almere voor het eerst in finale landstitel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)