Badminton Vereniging Almere

BV Almere wint eerste halve finale bij Amersfoort, maar het blijft spannend

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - De badmintonners van Dekker Almere hebben een goede eerste stap gezet richting de finale om het kampioenschap in de eredivisie. Gisteravond werd de eerste halve finale in en tegen Amersfoort met 3-5 gewonnen.

Een gelopen koers is het met die tussenstand nog niet en daardoor blijft het spannend. Zaterdag volgt de return in Almere.

In Amersfoort had de ploeg van trainer Erik Staats gisteren de favorietenrol en dat zorgde duidelijk voor spanning bij zijn spelers. Een belangrijke wedstrijd bij een 2-1 achterstand was het enkelspel van Justin Teeuwen tegen Edwin Ekiring. Teeuwen won namens Almere uiteindelijk door de derde game met 19-21 naar zich toe te trekken. ,,Het was zeker spannend. Ik heb ook geen moment gedacht dat ik de partij wel even zou winnen. Ik werd drie keer benadeeld door de scheidsrechter en mijn start was ook nog eens heel moeilijk. Het was gewoon een zware partij. Het duel was voor het verloop inderdaad behoorlijk cruciaal. Nu moeten we de finale kunnen halen, maar dat zal nog moeilijk genoeg worden’’, aldus Teeuwen na zijn partij.

Staats was dat met zijn pupil eens. De 3-5-overwinning kwam namelijk ook nog eens tot stand via twee, waaronder die van Teeuwen, nipt gewonnen wedstrijden en die hadden zo maar de andere kant op kunnen vallen. ,,Voor zaterdag zal er weer spanning op komen te staan. We moeten toch vier punten zien te halen om zeker te zijn.’’ Staats moet het zaterdag in ieder geval net als gisteren zonder topspeelster Fontaine Chapman doen. De speciaal voor de play offs aangetrokken Engelse heeft namelijk interland verplichtingen. ,,Een streep door de rekening, maar het is niet anders.’’ Zaterdag begint de wedstrijd om 20.00 uur in de Carl Dekkerhal.

Reageer op dit bericht (“BV Almere wint eerste halve finale bij Amersfoort, maar het blijft spannend ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)