Badminton Vereniging Almere

BVA Champions League 2014: geslaagde eerste dag

Met de reguliere competitie nog maar net afgelopen, was het afgelopen zondag alweer tijd voor de eerste dag van editie 2014 van de BVA Champions League. Deze mini competitie bedoeld om beginnende badmintonners kennis te laten maken met het spelen van wedstrijden in teamverband, is inmiddels een Almeerse traditie. Bijna zeventig jonge badmintonners tussen de zes en vijftien jaar kwamen hun beste beentje voorzetten.

Zoals altijd is de BVA zelf ruim vertegenwoordigd. Ditmaal met 40 deelnemers die werden verdeeld over 8 teams. Eén van de meest trouwe deelnemers uit de regio is Abcoude, ook deze editie weer met twee teams aanwezig. BC Weesp had eveneens twee teams afgevaardigd. Daarnaast waren er nog teams en deelnemers van Amsterdam, Polisport, Ouderkerk en Zeewally. In totaal veertien teams wat resulteerde in zeven wedstrijden.

Al om half tien kwamen de eerste spelers stuiterend van enthousiasme de zaal in, terwijl de ouders en begeleiders nog rustig probeerden wakker te worden op de tribune of achter een kopje koffie. Omdat om 10:00 uur nagenoeg alle spelers aanwezig waren kon er tijdig begonnen worden. Kwam het ‘Goedemorgen!’ door alle spelers de eerste keer er nog aarzelend uit, de derde keer was het hard genoeg om elke ouder en begeleider duidelijk te maken dat er begonnen werd.

De gebruikelijke warming-up werd ditmaal verzorgd door Gita Djajawasito, BVA trainer, BVA speler én ouder van de jongste deelnemer. Op deze wijze werden alle spelers optimaal voorbereid voor de wedstrijden en kon de ergste spanning eraf gesprongen worden.

Dat ze na deze warming-up er klaar voor waren bleek wel uit de inzet en het enthousiasme op de baan. Ook voor sommige begeleiders was het hard werken om alle spelers letterlijk in goede banen te leiden. Maar dat lukte prima getuige het grote aantal wedstrijden die gelijk opgingen en de vele driesetters die werden gespeeld.

De uitslagen van deze dag op een rijtje:

BV Almere 3 Weesp 1 6 - 2
BV Almere 5 Weesp 2 2 - 6
BV Almere 6 Amsterdam 7 - 1
BV Almere 7 Oudekerk/Polissport 4 - 4
BV Almere 4 Abcoude 2 4 - 4
BV Almere 2 BV Almere 8 1 - 7
BV Almere 1 Abcoude 1 0 - 8

Naast de wedstrijden was er voldoende gelegenheid voor met name de vrouwelijke deelneemsters om zich creatief uit te leven op de teamtekenwedstrijd. Of om halverwege bij te komen in de kantine om samen met de tegenstanders, een drankje te nemen en wat te snoepen. Ook banen waarop kon worden ingeslagen werden continu bezet door spelers en ouders. De laatste wedstrijden werden pas tegen twee uur verspeeld en ook in dat opzicht was het net de echte competitie.

De jeugdcommissie kan weer aan de slag met het indelen van de volgende speeldag, in de hoop op mogelijk nog meer spannende wedstrijden. De tweede speeldag is alweer over twee weken en tevens de dag waarop de prijzen verdeeld gaan worden!

Reageer op dit bericht (“BVA Champions League 2014: geslaagde eerste dag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)