Badminton Vereniging Almere

BVA J5 Regiokampioen: Amy, Liviena, Davy en Robin gefeliciteerd!

Het afgelopen regiokampioenschapstoernooi vond voor de deelnemende BV Almere jeugdteams plaats in een sportieve maar lichtelijk beladen ambiance. Zowel in de U13 als U17 stond van tevoren vast dat er spannende onderlinge duels uitgevochten zouden worden.

Als betrokken ouders van een U17 team hebben we de onderlinge halve-finalestrijd in de U13 tussen de J12 en J13 helaas niet helemaal meegekregen. Wel dat het spannend was, met een klein beetje drama in de vorm van een blessure die gelukkig naderhand leek mee te vallen. Een haastig opgetrommelde invalster en uiteindelijk een 3-2 overwinning voor de J12. Jammer was het dat de finale tegen Van Zijderveld verloren ging. Van beide talentvolle Almere teams zullen we in de toekomst zeker nog meer horen.

De strijd in de U17 begon in de ochtend, in een verder nog bijna lege zaal, met een onderling duel tussen de J3 en J4, waarbij de J3 met 4-1 aan het langste eind trok. Om twaalf uur, toen de zaal gelukkig verder gevuld was met de teams uit de overige leeftijdsklassen, werd dit gevolgd door een wedstrijd tussen de J4 en J5 waarbij het laatste team als overwinnaar uit de bus kwam rollen.

De laatste wedstrijd tussen de J5 en J3, die helaas niet met hun volledige formatie konden aantreden, betekende dan ook een echte finale waarbij het winnende team zich zou kronen tot regiokampioen. Zoals het hoort bij een echte finale was het spannend tot en met de laatste dubbels die tegelijkertijd gespeeld werden. De tussenstand op dat moment was 2-1 voor de J5. Bij winst in één van de dubbels zou de J5 kampioen zijn, maar als de J3 beide dubbels zou winnen zou dat team met de eer gaan strijken. Het meisjesdubbel van de J5 leek na winst in de eerste game op weg naar een makkelijke overwinning. Daarna ging het echter gelijk op en was de ontlading bij de J5-meisjes na krappe winst in de tweede game dan ook groot.

Gefeliciteerd Liviëna, Robin, Amy en Davey. Op 21 en 22 juni mogen jullie wederom een gooi doen naar het Nederlands Kampioenschap voor regioteams. We hopen dat het dan driemaal scheepsrecht wordt voor Liviëna, na twee bijna-succesvolle pogingen in de U13 en U15.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Redactie op 14-02-2014 om 15:14 uur

    Een knappe prestatie! Gefeliciteerd.

Reageer op dit bericht (“BVA J5 Regiokampioen: Amy, Liviena, Davy en Robin gefeliciteerd! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)