Badminton Vereniging Almere

Compliment voor de Topsportcommissie, de Sporttechnische Commissie en de trainers

Ik ben maar een eenvoudig voorzitter en (top)sporttechnische zaken moet je bepaald niet bij mij zijn. Ik kan geen training geven en als ik de teams zou moeten samenstellen, is één ding zeker, er zou geen team kampioen worden.

En wat voor de voorzitter geldt, dat geldt ook zeer zeker voor de penningmeester. Die heeft er nog minder verstand van. Maar wel zijn er door deze niet-badmintondeskundigen zeer elementaire zaken goed geregeld bij de Badminton Vereniging Almere.

We hebben al jaren terug een heuse planning & controlcyclus in het leven geroepen en een aantal kritische prestatie-indicatoren benoemd, zoals maandelijks

Dat zijn zaken die te maken hebben met de Administratieve Organisatie en de Interne Controle van de vereniging en die we beslist noodzakelijk achten om een vereniging goed te laten draaien. Net als de stichtingen is de vereniging geen bedrijf, maar je ontkomt er niet aan om er wel bedrijfsmatig mee om te gaan. Anders is het al snel einde oefening.

Het toetsen van de sportieve prestaties is de afgelopen jaren alleen maar leuker geworden, want zonder al te ijdel te zijn, ik vind dat deze prestaties er mogen zijn. Niet alleen Dekker Almere doet het goed, maar dat geldt ook voor de Carltonteams 2 en 3. Opnieuw werden deze twee Carltonteams kampioen van de beide eerste divisies. En Dekker Almere speelde voor de vierde maal de play-offs en staat nu zelfs in de finale om het landskampioenschap.

Is dat nu toeval? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Als ik op een dinsdag- of donderdagavond wel eens mijn niet geringe neus laat zien in Sportcomplex Carl Dekker en ik zie dat er per trainingsgroep een maximale opkomst is van zo'n 40 spelers (dus 80 per avond), dan kan het haast niet anders zijn dan dat dit een gevolg is van het ingezette beleid.

Ooit nam één trainer de belangrijke beslissingen, en dan vaak met ongewenste grillen en zogenaamde grollen. Dat is verleden tijd. Het is een collectief dat overlegt en elkaar feedback geeft en dan komt het tot beslissingen, waarbij de trainer-coach indien nodig de knopen doorhakt. Zonder meer een geweldige (top)sporttechnische staf met alleen al in de top vier SL-4 trainers. Voorts lopen er nog zeker tien SL-2 en SL-3 trainers rond. Voor het merendeel jongeren die we gepolst hebben om via BNL en dan vaak bij ons in eigen huis, de trainersopleidingen te volgen.

Het is evenmin toeval dat van onze 200 jeugdleden er zo'n 70 zijn die aanvullende trainingen volgen via de BTF-opleidingen TopJunior, BadmintonSchool en BadmintonAcademie. De mogelijkheden bij onze vereniging worden regelmatig onder de aandacht gebracht bij de ouders. Niet voor niets werden er weer vijf jeugdteams kampioen. De BTF-opleidingen staan overigens ook open voor niet-leden van onze vereniging en ook daar wordt meer en meer gebruik van gemaakt.

En laatst hebben we nog een themaochtend georganiseerd voor bestuur en een aantal leden, om ons vrijwilligersbeleid nog eens onder de loep te nemen. Dat was een zeer nuttige bijeenkomst, waar weer het één en ander uit naar voren is gekomen.

Ongetwijfeld zijn er ook binnen onze vereniging nog zaken die we moeten en kunnen verbeteren en als u iets op het oog heeft, laat het ons dan weten, want wellicht kunnen we er wat aan doen.

Ik eindig met een heel groot compliment te geven aan de Topsportcommissie, de Sporttechnische Commissie en de trainers voor de behaalde successen in de afgelopen seizoenen en met name ook weer dit seizoen. In een bekend TV-programma noemen ze dat ook wel een warme douche en die hebben deze beleidsondersteunende vrijwilligers en trainers ten volle verdiend!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. gijs berkelmans op 14-02-2014 om 00:02 uur

    Beste Henk, trots zijn op de vereniging is altijd goed maar deze sneer naar die 'ene trainer' is toch niet nodig. Ook hij is mede oorzaak van alle deze successen. Ik meen mij te herinneren dat de meeste spelers die uit de almere kweekvijver komen en nu in de vele teams in de senioren spelen mede door hem zijn opgeleid. Laat dit gezeur achterwegen en het is een leuk en mooi stuk. Vriendelijk dank.

Reageer op dit bericht (“Compliment voor de Topsportcommissie, de Sporttechnische Commissie en de trainers ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)