Badminton Vereniging Almere

Het HBV Junior Master 2014

Afgelopen weekend werd het HBV junior master gespeeld in Hoorn. Dit was een verplicht toernooi voor de Almeerse Badminton School. Voor de rest waren er ook spelers van de Badminton Academy Flevoland (BTF) en spelers die lid zijn van Almere

Deelnemers

U 11 categorie

In de onder 11 categorie waren er geen herensingles, herendubbels en mixen vanwege te weinig aanmeldingen. Voor de rest was er wel de damessingle en de damesdubbel. In de laatst genoemde categorieën speelde Diede Odijk.
Diede was in haar single 2de geplaatst. Diede heeft heel goed staan spelen want ze wist zelfs een eerste plaats te halen in de single. In de dubbel speelde Diede met Liv Achthoven. Helaas werden ze derde en dus net naast een prijs.

U13 categorie

In de onder 13 categorie zijn Chloe Amelo, Amy Tan, Robin Verschoor, Robin Mesman, Denzell van Soerland, Davey Tan en Fabian van der Wielen niet poule winnaars geworden en lagen ze er jammer genoeg eruit. Timo Stoffelen wist zijn poule wel te winnen en stond daarna in de kwartfinale tegen Mahendra Suartana die eerste geplaatst was. Timo speelde een goede wedstrijd alleen moest strijdend ten onder gaan met 21-18 en 21-16

In de dubbel wisten Robin Verschoor en Pjotr Odijk de kwartfinale te halen alleen door wat foutjes verloren ze in een derde set van Davey Tan en Wessel van der Aar. Robin Mesman verloor samen met Ivory Johan ook de kwartfinale en het zelfde geldt voor Timo Stoffelen die samen speelde met Terry Janssen.
In de halve finale moesten Denzell van Soerland en Davey Tan tegen elkaar spelen om die plek in de finale, maar na een spannende driesetter won Denzell van Soerland samen met Brian Wassink de dubbel van Davey en Wessel. Helaas wisten Denzell en Brian de finale niet te winnen waardoor ze een mooie 2de plaats haalden.

Bij de damesdubbel speelde Amy Tan met Femke Knipscheer alleen troffen ze het niet met de loting waardoor ze in de eerste ronde eruit lagen. Chloe zou spelen met Liviëna alleen die was ziek dus die trok zich terug.

Jodi Ko, Denzell met Meike Versteeg, Chloe met Fabian en Davey met Femke Knipscheer.
Robin en Amy wonnen de eerste twee wedstrijden makkelijk te winnen maar daarna volgden de tweede geplaatsten. Helaas verloren ze in twee sets.
Pjotr en Jodi moesten tegen Davey en Femke. In twee spannende sets wisten Pjotr en Jodi te winnen. Helaas de ronde erna volgden het koppel van der Aar dat eerste geplaatst was.
Denzell en Meike schopte het tot de halve finale. Helaas werd er in de halve finale verloren van Bart Hoksbergen en Guusje de Vries.
Chloe en Fabian hadden in de eerste ronde een sterke mix tegenover zich. Chloe en Fabian speelden sterk maar helaas verloren ze wel.

U15 categorie

Dennis Koppen was de enige heer onder 15. In de single was hij eerste geplaatst alleen in de halve finale verloor hij helaas in een driesetter van Jake Vooijs die later de uiteindelijke winnaar werd.
In de damessingle speelden Daisy Pietersz, Dina Haffner en Joyce Laudy. Joyce Laudy is sinds een paar dagen lid van BV Almere. Dina en Joyce zaten helaas bij elkaar in de poule en daar werd Joyce uiteindelijk de poule winnaar. Ook Daisy werd poule winnaar. Helaas na de poule fase stranden beide dames in de kwart finale.

In de herendubbel speelden Dennis Koppen met Ko Romen. Deze heren waren eerste geplaatst en dit hebben ze ook heel mooi waar gemaakt.

Bij de damesdubbel speelde Daisy Pietersz met Kaoutar Lechkar. Helaas verloren ze in een spannende driesetter de kwartfinale. Dina Haffner speelde met Jetske Verschuren. De eerste ronde wisten ze te winnen alleen daarna wachtte Bregje van der Aar en Chloe Mayer en verloren uiteindelijk.

In het gemengd dubbel speelden Dennis met Joyce. Ze speelden samen een sterke mix maar verloren de finale in een derde set met 24-22.

U17 categorie

Bij de heren hadden we Jasper Koppen. Jasper mag terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Hij verloor de finale single wel van Alex Terpstra maar heeft uitstekend staan spelen. Ook in de dubbel met Damian Veerman. Halve finale wonnen ze van de tweede geplaatsten maar in de finale verloren ze van de nationale spelers Alex Terpstra en Damian Veerman. Jasper speelde samen met Els Romen de mix maar al snel moesten ze tegen Alex en Tamara.

Bij de dames hebben we Jessela van Soerland en Tamara van der Hoeven. Tamara en Jessela troffen elkaar in de finale damessingle. Dit was een wedstrijd wat eigenlijk een slachtveld werd zo spannend. Uiteindelijk ging Tamara met de winst ervandoor.
In de damesdubbel speelden de dames samen en wareneerste geplaatst. In de finale werd er in drie sets afgerekend met Els Romen en Marleen Kuipers

In het gemengd dubbel speelden Tamara met Alex Terpstra en Jessela met Damian Veerman. Jessela en Damian moesten in de halve finale tegen Koen Baan en Marit Willemsen. De spanning was er want het werd maar liefs 29-27 in het voordeel voor Koen en Marit.
Alex en Tamara haalden de finale. Beiden waren moe vanwege 3 finales en verloren in drie sets.

Resultaten op rij

De coach is tevreden met de resultaten en natuurlijk hoort er een foto van de winnaars bij samen met de coach.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 18-02-2014 om 19:28 uur

    Leuk verslag Ruben. Een voorbeeld voor velen!

  2. Erica op 19-02-2014 om 16:49 uur

    Leuk Ruben dat je er een verslag van hebt gemaakt. Toppie!

Reageer op dit bericht (“Het HBV Junior Master 2014 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)