Badminton Vereniging Almere

Alex in de finale in Italië

Alex Vlaar mocht in de 3e ronde in zijn single beginnen tegen de Pool Jakowczuk. Hij had de Pool al tweemaal eerder ontmoet in andere toernooien en het was altijd close in 3 games. Ditmaal was Alex goed voorbereid middels de video’s van vorige wedstrijden en won redelijk gemakkelijk in 2 games met 21-14 en 21-16. In de kwartfinale stond de lastige Engelsman Sean Vendy te wachten. Vendy zorgt altijd voor veel randzaken die niks met badminton te maken hebben en had onder andere dit toernooi daarvoor al een gele kaart ontvangen.

Alex moest dus zorgen zich niet gek te laten maken. Gelukkig had de organisatie ook de beste scheidsrechter op deze partij gezet om een en ander niet te laten ontsporen. Ondanks veel gesar en gezuig van Vendy rechtte Alex zijn rug en bleef de baas!! Hij won zeer verdiend met 21-12 en 21-19. De halve finale was een feit. Nu kwam er een nog betere tegenstander op het badmintonpad van Alex, genaamd Adam Mendrek. Mendrek is veelvoudig kampioen en tevens een jaar ouder dan Alex. Sterke punten van Mendrek zijn onder andere vastheid gepaard met veel fysiek geweld en power middels zoals harde smashes. Dus een wat aangepaste strategie met als doel Mendrek Alex te laten volgen!

Alex speelde misschien wel zijn beste wedstrijd ooit. Hij was heer en meester aan het net, hield de shuttle laag en dwong Mendrek tot een spel wat hem niet zo lag. Het was Alex die met bijzonder nauwkeurige en ook harde smashes Mendrek tot wanhoop dreef. De eerste game was snel voorbij, in het voordeel van Alex: 21-17. In de 2e game had Alex grotendeels een voorsprong, alleen kwam Mendrek het eerst op een gamepoint. Op de stand 22-21 kwam Alex op een matchpoint en hij benutte dat direct.

Zondag speelt Alex de finale tegen de Spanjaard Manuel Vasquez.

Reageer op dit bericht (“Alex in de finale in Italië ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)