Badminton Vereniging Almere

Goed en sterk bezet Trofea Junior Master Almere 2014

In het weekend van 22 en 23 maart 2014 organiseert BV Almere wederom de Trofea Junior Master. Met 232 deelnemers is het toernooi goed bezet ent met de komst van de nationale selectie van zowel Vlamingen als Nederland behoort het toernooi tot de sterkste in het junior master circuit.

Het Trofea Junior Master Almere is een van de zes Junior Master toernooien in het Junior Master Circuit waarbij de U-15 is opgedeeld in een U15+ en de reguliere U-15 categorie. Het toernooi is een verplicht toernooi voor alle academies en de spelers van de nationale selecties. Daarnaast doen er ook veel badminton schools mee aan het toernooi. Onze Vlaamse vrienden staan al jaren bekend om hun sterkte afvaardiging.

Het toernooi zal op zaterdag in twee sporthallen worden gespeeld:

Sportcomplex Carl Dekker (10 banen)
Bongerdstraat 6
1326 AB Almere-Stad
In deze sporthal speelt zaterdag de <11 en <13
Speeltijden: 9.00-ca 18.00 uur

Sporthal Almere Haven (11 banen)
Parkwerf 138
1354 EB Almere Haven
In deze sporthal speelt zaterdag de <15, <15+ en <17
Speeltijden: 9.00-ca 20.00 uur

Op zondag zijn alle wedstrijden in Sportcomplex Carl Dekker. De finales staan gepland vanaf 14.00 uur.

Voorbeschouwing

Bij de <11 zal alles in poule worden gespeeld. Bij de jongens is Dyon van Wijlick de favoriet en bij de meisjes Hanna Mozer. De verwachting is dat ze die status ook samen in het gemengd dubbel waar maken. Concurrentie zal er zeker komen van de Vlaamse Badminton Liga.

Al jaren zijn het aantal inschrijvingen bij de <13 het hoogst. Bij de jongens strijden dit jaar 42 spelers voor de felbegeerde titel. De Poolse Almeerder Patryk Kobeluch is de te kloppen favoriet. Bij de meisjes doen er 30 spelers mee en verwachten we veel van Chloe Mayer van de Hoornse BV. Beide zijn ook als eerste geplaatst in het dubbelspel. In het gemengd dubbel zijn Bart Hoksbergen en Guusje de Vries van BC Amersfoort als eerste geplaatst.

Door het opsplitsen van de <15 hebben vooral de kinderen van een badminton school een kans in de <15. Het belooft dan ook een open strijd te worden. Bij de jongens is Max Zonnevijle (BC United) als eerste geplaatst en is zijn verwachte tegenstander in de finale First Wongsrila (BV Slotermeer). De spelers Sjoerd Beukers en Thijs van den Berg zijn de gevaarlijke outsiders. Bij de meisjes is het Armel Visje (Hoornse BV) die de lijst aanvoert. Jesscia Leembruggen, Kaoutar Lechkar en Mara Schrijnewerkers zullen als 2-4 geplaatste er alles aan doen om Armel van de titel af te gouden.

Bij de <15+ is Sebastiaan Li (BC Flits) als eerste geplaatst bij de jongens met Kevin de Waal (Duinwijck) als goede tweede. Ook Nick Blanvoort (DKC) en Ties van der Lecq (Duinwijck) zijn geduchte tegenstanders voor de ereprijzen. Bij de meisjes is de met reeds eredivisie ervaring spelende Debora Jille (BC Amersfoort) de torenhoge favoriet gevolgd door Jessela van Soerland (BV Almere). Marlous Nolf (VBL) en Stephanie Pietersz (BV Almere) moeten in deze categorie zeker niet onderschat worden.

Met 32 heren is de <17 zeer goed bezet. Niels Veenstra (BC Tilburg) voert hier de plaatsingslijst aan. De thuisspelende Jasper Koppen (BV Almere) lijkt de grootste concurrent maar ook Joey Verlinden (Elo) en Jerdi de Goeij (The Flying Shuttle Barendrecht) zijn potentiële winnaars. Er doen bij de meisjes 20 deelnemers mee. Marleen Kuipers (Van Zundert Velo) is de te kloppen dame. Spelers als Marlies Baan (BC Invictus) en Ella Peters (BC Smashing) doen echter niet veel voor haar onder!

De speelschema’s en tijden worden uiterlijk woensdag 19 maart 2014 gepubliceerd op badmintonnederland.toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Goed en sterk bezet Trofea Junior Master Almere 2014 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)