Badminton Vereniging Almere

Succesvol en goed verlopen Trofea Junior Masters Almere 2014

Het afgelopen weekend van 22 en 23 maart 2014 werd in Almere het Trofea Junior Master toernooi gehouden. Het toernooi was goed en internationaal bezet. Met 235 deelnemers en 510 partijen werd het toernooi op zaterdag in twee sporthallen gespeeld. Op zondag was de plaats van handeling het vertrouwde Sportcomplex Carl Dekker Almere.

Het was zonder meer een fantastisch toernooi met geweldige prijswinnaars waar we in de toekomst nog heel veel van gaan horen, want ze kunnen zonder meer geschaard worden onder de categorie kanjers.

Onze Belgische vrienden van de Vlaamse Badminton Liga waren weer nadrukkelijk aanwezig in de <11 en <13 en wonnen in die twee categorieën 6 van de 10 onderdelen. Al jaren laten ze zien dat ze hun jeugdopleiding op de rit hebben. Het is jammer dat ze, door examens in België, weinig spelers mee kunnen nemen in de oudere leeftijdsgroepen.

In de jongste groep <11 lieten de Vlamingen zien het talent in huis te hebben. Met eerste prijzen in drie van de vijf categorieën en zes van de tien eerste en tweede prijzen is er een goed fundament voor toekomstige Belgische toppers. De beste Nederlandse tegenspeler was Dyon van Wijlick (BC Olympia ‘56) die de eerste plaats behaalde in het jongensdubbel met Ivory Johan (Van Zijderveld) en in het gemengd dubbel met Hanna Mozer (Hoornse BV). Hanna Mozer stond in drie finales maar moest in zowel het enkelspel als dubbel de eer aan de Belgen laten.

In de <13 waren de Vlamingen dit jaar minder dominant dan in voorgaande jaren. De Almeerse Pool Patryk Kobeluch was in het enkelspel superieur. Met speels gemak won hij alle wedstrijden eenvoudig in twee games. In het dubbelspel moest hij samen met Timo van Stoffelen de eer laten aan Robby Bronselaer/Senne Houthoofd van de VBL. Bij de meisjes was Steffi Van De Vel (VBL) met twee gewonnen finales succesvol.

Bij de jongens <15 stond Sjoerd Beukers (Duinwijck) in drie finales. Hiervan won hij het jongensdubbel samen met Luuk Katgerman (Duinwijck). De finale in het enkelspel verloor hij van Luuk en in het gemengd dubbel waren Max Zonnevijlle/Mara Schrijnewerkers (BC United/AR Badminton) te sterk. Bij de meisjes stond Armel Visje (Hoornse BV) in twee finales welke ze helaas allebei verloor.

De enige twee spelers die dit toernooi alle drie de onderdelen wonnen vinden we bij de <15+. Beide maakte hun plaatsing helemaal waar. Bij de jongens bestond er voor Sebastiaan Li geen maat. Hij won als enige speler al zijn partijen in twee games! Bij de meisjes was het Deborah Jille die alle drie de onderdelen won. In de finale van het enkelspel tegen Jessela van Soerland (BV Almere) leek een stunt in de maak maar ging de winst in drie toch naar Deborah. Ook in de dubbel finale met Stephanie Pietersz (BV Almere) was een derde game nodig.

In de oudste leeftijd stond in het jongens enkel de eerste twee geplaatste in de finale. Jasper Koppen (BV Almere) speelde erg goed en won na een spannende wedstrijd van Niels Veenstra (BC Tilburg). Jasper was ook, samen met Els Romen (Van Zundert Velo) succesvol in het gemengd dubbelspel. Els won daarnaast met Marleen Kuipers (Van Zundert Velo) het dubbelspel.

Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de toernooiorganisatie en de barvrijwilligers. Het toernooi stond onder deskundige leiding van de referee, Martina Konings.

De uitslagen staan op badmintonnederland.toernooi.nl, alle winnaars staan hier.

Reageer op dit bericht (“Succesvol en goed verlopen Trofea Junior Masters Almere 2014 ↑”)