Badminton Vereniging Almere

Cheryl Seinen uiterst succesvol in Israel

Vandaag stond voor de Nederlandse delegatie om 16:00 uur de finale gemenddubbel Cheryl Seinen en Alex Vlaar als eerste partij op het programma. En de damesdubbel Cheryl Seinen Imke van der Aar als 4e partij.

Cheryl en Alex moesten het opnemen tegen Krapez en Beton uit Slovenië. Dit koppel had in de voorronde nog het gelegenheidskoppel Van der Aar en Petrovic uitgeschakeld. Dus we waren op de hoogte van hun spelwijze. Vooraf spraken we daarom af om zoveel mogelijk aanvallend te spelen waardoor de Slovenen niet in hun spel kwamen. De eerste set ging zoals gepland en bij een tussenstand van 11-4 werd al snel de eerste set gewonnen met 21-14.De tweede kwamen de Slovenen meer in de wedstrijd ook door de eigen fouten van het Nederlandse koppel. Hierdoor stonden we bij een tussenstand van 8-11 achter. Maar Cheryl en Alex herstelde zich goed en wonnen uiteindelijk met 21-18. De eerste gewonnen finale is binnen voor de Nederlandse delegatie.

Opvallend, direct na deze wedstrijd werden Cheryl en Alex uitgebreid geïnterviewd door de Israëlische Tv. Want alle finale wedstrijden werden door de Israëlische Tv opgenomen.

Rond 18:00 uur werd de damesdubbel omgeroepen. Cheryl en Imke moesten eveneens tegen spelers uit Slovenië. De dames Setina en Beton hadden in de halve finale zeer sterk en overtuigend gewonnen van de 2e geplaatste koppel van het toernooi. We hadden deze finale wedstrijd vooraf samen goed doorgenomen en het resulteerde in een tussenstand van 11-7. Door veel snelheid in de rally te geven wonnen de dames de eerste set met 21-18. Maar op het laatst van deze eerste set kwamen toch de nodige foutjes en de tegenstander kreeg meer grip op het spel. De tweede set werd daarom thriller met over en weer mooie rally's. Bij een tussenstand van 11-10 kon het nog alle kanten op. We spraken af om meer tempo wisselingen te gebruiken maar helaas pakte dit niet goed uit. De verdediging van de Slovenen stond als een huis we kwamen er niet door heen. Bij een achterstand van 17-20 gingen Cheryl en Imke vol in de aanval. Het werd beloond met een winst van de tweede set met 22-20.Een mooie prestatie van de dames en een tweede gewonnen finale voor Nederland

Een mooie prestatie van de dames en een tweede gewonnen finale voor Nederland!