Badminton Vereniging Almere

De 1e dag Israël Junior

De 1e dag Israël Junior begon eerst met een opening speech van de Israëlische minister van sport en cultuur. Na deze vrij lange openingsceremonie konden eindelijk Alex Vlaar en Cheryl Seinen beginnen met hun eerste wedstrijd.

Spelers uit Cyprus waren hun tegenstander. In de eerste set was het nog even wennen in deze mooie sport arena. Maar de tweede set ging voorspoedig en de wedstrijd werd uit eindelijk makkelijk gewonnen door het Nederlandse koppel.

Daarna moest Imke van der Aar aantreden met haar gelegenheid koppel Dragoslav Petrovice uit Servië. Zij moesten aantreden tegen de 2e geplaatste uit Slovenië. De eerste set ging gelijk op en Imke en Dragoslav vonden steeds meer hun ritme. Uit eindelijk werd de eerste set gewonnen na een paar mooie rally's. De tweede set begon weer uitstekend voor het gelegenheid koppel. Maar helaas konden ze hun ritme niet vasthouden. Er werden onnodig veel eigen fouten gemaakt waardoor de tweede set verloren ging. De derde set kon het koppel uit Nederland en Servië het niveau van de eerste set niet meer terug halen. Deze set ging ook naar het koppel ui Slovenië.

Alex moest hierna beginnen aan zijn eerst heren enkel. Zijn tegenstander uit Rusland ging vol in de aanval in de eerste set. Alex keek daarom tegen een onverwachte achterstand op in deze set. Maar gelukkig kon hij de aanvallende Rus op tijd tot stoppen dwingen en won de eerste set. De tweede set volgde Alex zijn goede eind spurt van de vorige set en won vrij gemakkelijk deze set.

Imke had een moeilijke opgave door de 1e geplaatste Bulgaarse speelster te verslaan. Maar Imke gaf zich niet zomaar gewonnen en het werd uit eindelijk een spannende partij. Zo spannend zelfs dat een derde set verdiend zou zijn voor Imke. Helaas verloor zij deze wedstrijd in twee sets.

Morgen dag 2.

Reageer op dit bericht (“De 1e dag Israël Junior ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)