Badminton Vereniging Almere

WJK in Maleisië

Vrijdag 4 april was het plan om te vliegen naar het Wereld Junior Kampioenschappen in Maleisië te Alor Setar. Helaas werd de vlucht geannuleerd vanwege een defect brandblussysteem. Balen dus want we wisten dus al dat we een dag later aan zouden komen in Maleisië, dus ook een dag minder om te acclimatiseren. We kregen een gratis overnachting aangeboden in het Van Der Valk. De volgende ochtend zouden we onze nieuwe vluchttijden krijgen. Na heel wat geregel heeft onze manager het toch voor elkaar gekregen dat we maar 1 keer hoeven over te stappen in Kuala Lumpur.

Na de lange reis waren we in het hotel in Alor Setar aangekomen. Omdat we niet veel gegeten hadden wilden we nog ergens gaan eten. Dus tassen even weg gebracht naar de kamers en we konden gaan. Het vervelende aan al die Aziatische landen is dat de wegen niet zo goed zijn als in Nederland. Jammer genoeg zijn er dus ook grote gaten in de wegen en ook op de stoepen. Een van mijn teamgenoten viel, in het donker, in één van die grote gaten. Veel schrammen en blauwe plekken en veel pijn was het gevolg. Verder gelukkig geen infecties opgelopen of wat dan ook voor rare ziektes.

De volgende dag, maandag, zou voor ons het team toernooi beginnen. We begonnen leuk tegen Thailand (latere halve finalist). Dit was onze eerste wedstrijd was, jetlag, geen één training in de hal hebben gehad en heel erg wennen aan de hal vanwege de wind die er stond. We werden verslagen met 5-0 tegen het sterke Thailand.

Later die avond stond Rusland op het programma, we stonden nog steeds als zoutzakken op de baan en verloren deze wedstrijd ook met 4-1. Onze laatste groepswedstrijd was tegen Zuid-Afrika. Zelf waren we al iets meer gewend aan de hitte en aan de hal dus konden we een winst boeken met 5-0.

Hierna zouden we nog sowieso 3 team wedstrijden spelen waarbij geldt wie het eerste 3 wedstrijden wint, heeft de wedstrijd gewonnen. We begonnen tegen Botswana, deze wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 3-0. De volgende dag stonden we tegen over Canada. Deze wedstrijd zou lastig worden, maar omdat iedereen goed speelde wonnen we met 3-1. Nu zouden we spelen voor de plaats 17-18 tegen Engeland. We wisten dat iedereen hun beste spel moest spelen om van Engeland te kunnen winnen. Helaas werd dit niveau niet gehaald dus verloren we met 3-0.

We hadden 1 rustdag en die werd goed gebruikt om alle energie weer op te sparen voor het individuele toernooi. De loting werd bekend gemaakt en ik zag dat ik tegen de beste Indiër mocht aantreden in de eerste ronde. In de dubbel hadden Ruben Jille en ik het ook niet heel gemakkelijk geloot, we waren wel 9/16 geplaatst. De mix met Imke van der Aar hadden we het wel redelijk goed geloot.

Mijn single tegen de Indiër Harsheel Dani was ook niet van mijn beste niveau, ik had veel moeite om mijn slagen goed onder controle te krijgen, zelf werd ik ook veel onder druk gezet door deze goede linkshandige Indiër. De standen waren 10-21 en 17-21 voor Harsheel Dani.

In de dubbel mochten we in de eerste ronde aantreden tegen Hong Kong China. Onze dubbel loopt wel wat beter en met goed tactisch spel wonnen we in 3 sets. In de volgende ronde stonden Indonesiërs op ons te wachten. Die maakte veel indruk op ons omdat ze de ronde daarvoor makkelijk in twee games hadden gewonnen van de beste Singaporesen. Maar we waren niet bang voor hen, we begonnen sterk en wonnen de eerste set met 21-16. De tweede set maakten wij zelf te veel makkelijk fouten, na 17-9 achter te hebben gestaan begonnen we gewoon heel relaxed te spelen en hierdoor gingen de Indo’s fouten maken, jammer genoeg verloren we de set wel met 17-21. In de derde set speelde wij weer sterk en stonden goed op de service situatie, hier maakten wij veel punten op en wonnen uiteindelijk ook de set met 21-14. Resultaat: de laatste 16 van de wereld!

In de ronde voor de kwartfinale stonden de beste Koreanen (Kim en Kim) op ons te wachten. Dit koppel had op het vorige WJK ook al halve finale behaald dus we wisten dat ze heel goed zijn, dit lieten ze ook merken in de 1ste game want die verloren we met 8-21. In de 2de game zijn wij heel anders gaan spelen, niet meer meegaan met het harde spel van de Koreanen maar heel veel zacht en korte ballen spelen, en dit net zolang doen totdat er een halve bal kwam en dan zouden we gaan versnellen, dit pakte zo goed uit dat we steeds een voorsprong pakte van 3 á 4 punten. De Koreanen hadden dit niet verwacht, dat kon je wel zien aan hun gezichten. We stonden zelfs nog 20-18 voor, na een paar goede rally’s en een lucky shot van hun wonnen ze helaas de set met 20-22, wij dus heel erg balen. Deze Koreanen haalden zelf later de halve finale door in de kwartfinale het 1e Chinese koppel te verslaan.

De mix met Imke hadden we een makkelijke eerste ronde tegen Egypte die we wonnen met 21-7 en 21-15. De ronde daarna zou wel wat moeilijker worden tegen Hong Kong China. Dit was een zware en lange wedstrijd met veel lange en mooie rally’s, wij wonnen wel de wedstrijd met 19-21, 21-18 en 21-19. Hierna stond Japan op ons te wachten, deze wedstrijd was snel voorbij met de standen 5-21, 14-21. Ik kan niks anders zeggen dan dat ze gewoon heel erg goed zijn. Deze tegenstanders hebben later ook de halve finale gehaald en verloren van de latere Chinese winnaars.

Na wat slechte wedstrijden maar ook goede wedstrijden ga ik toch wel met een voldaan gevoel weg uit Maleisië en terug naar Nederland. Uiteindelijk met de herendubbel bij de beste 16 koppels van de wereld junioren geeft een goed gevoel.
Aankomende dinsdag avond vertrek ik weer naar een toernooi in Israël om mijn kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen vast te stellen, hierna heb ik een aantal dagen rust.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Johan op 19-04-2014 om 10:00 uur

    Lekker bezig Alex!

Reageer op dit bericht (“WJK in Maleisië ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)