Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Almere 2014

Dit jaar is het de beurt aan Almere om de International Youth Games te organiseren. De steden Aalborg, Rendsburg, Lancaster en Almere organiseren ieder om de vier jaar de International Youth Games. Er zijn overigens meer steden die deelnemers afvaardigen naar deze Youth Games zoals bijvoorbeeld het Zweedse Vaxjö.

De deelnemers worden zondag 13 juli 2014 in Almere verwacht en op maandag 14 juli starten de spelen. Het Topsportcentrum Almere is het zenuwcentrum voor deze spelen en veel sporten worden ook in dit complex georganiseerd. De spelen omvatten de sporten atletiek, badminton, basketbal, judo, roeien, tennis, zwemmen en ook de cultuur komt aan bod.

Onze badmintonners hebben het altijd goed gedaan op de jeugdspelen en zij waren altijd goed voor eremetaal. Denk in dit kader aan Gita Djajawasito, Erik Staats, Alex Vlaar, Ruben Wijnands en natuurlijk niet te vergeten de coach tijdens deze Youth Games Stephan Branderhorst.

Nou bieden de in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst, maar ook dit jaar heeft de BV Almere een aantal ijzers in het vuur die zo maar achteraf toch weer van brons, zilver of goud blijken te zijn!

Het Almeerse team bestaat dit jaar uit de volgende spelers; Chloë Amelo, Jesse van de Beek, Tessa Delforno, Yu Mei Groothuijse, Tamara van der Hoeve, Matthijs Janz, Fabienne Joorse, Milan Joorse, Dennis Koppen, Jasper Koppen, Joyce Laudy, Anke Meijer, Jo-Elle van Os, Daisy Pietersz, Stephanie Pietersz, Dylan Rangtong, Mirjam de Rietstap, Arjen Schrijer, Laura Schrijer, Thomas Sibbald, Jessela van Soerland, Denzell van Soerland, Timo Stoffelen, Robin Verschoor en Sander Verschoor.

De coaches tijdens deze Youth Games zijn Emmy Vlaar, Stephan Branderhorst en Saber Afif. De overall leiding is in handen van Stephan Melein.

Alle buitenlandse deelnemers zijn weer onder gebracht bij gastgezinnen. Het viel dit jaar niet mee om voor iedereen een plaats te vinden. We zijn dan ook enkele gastgezinnen erg dankbaar; familie van Cruchten, familie Lacourt en familie Post. Deze gastgezinnen hebben geen deelnemende kinderen maar zijn wel zo gastvrij om kinderen in huis te nemen.

De loting is inmiddels gedaan en het programma is in elkaar gezet:

Zondag 13 juli

Aankomst deelnemers (verwachte aankomsttijden):
Lancaster, 12.30 uur
Rendsburg, 16.00 uur
Aalborg, 19.00 uur
Växjö, 20.00 uur

Maandag 14 juli

9.00 – 16.00 uur Competitie (jongensenkel, meisjesdubbel)
19.30 - 21.30 uur Openingsceremonie in het Topsportcentrum (iedereen is welkom! De wereldkampioen illusionist zal hierbij optreden!)

Dinsdag 15 Juli

09.30 – 16.00 uur Competitie (meisjesenkel, jongensdubbel)
19.00 - 23.00 uur Discoavond

Woensdag 16 juli

9.30 – 17.00 uur Dagtrip naar Walibi World

Donderdag 17 juli

9.30 - 13.00 uur Competitie (gemengd dubbel)
13.15 uur Finale gemengd dubbel
14.00 uur Finale jongens enkel - meisjes dubbel
14.45 uur Finale meisjes enkel – jongens dubbel
15.30 uur Medaille uitreiking
19.30 - 21.30 uur Sluitingsceremonie in Topsportcentrum
21.30 Vertrek Vaxjö

Vrijdag 18 juli

Vertrek deelnemers:
Aalborg, 8.00 uur (gewijzigd)
Lancaster, 10.00 uur
Rendsburg, 10.00 uur

De leden van onze vereniging zouden we willen adviseren om onze spelers in het Topsportcentrum Almere van de nodige support te voorzien. Dat kunnen ze vast en zeker goed gebruiken, want met name vanuit Aalborg en Rendsburg kunnen we sterke badminton tegenstanders verwachten!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Pascal op 14-07-2014 om 16:38 uur

    Randy brom + Pascal Vlasblom, Yvonne hoogland en zo nog veel meer die in dat rijtje horen :P niet alleen de "grote" namen hebben eremetaal op dit toernooi gehaald :) succes allemaal!

  2. Stephan op 14-07-2014 om 16:53 uur

    Hoi Pascal, ik ga geen poging doen alle prijswinnaars te noemen want dan weet ik zeker dat ik er nog genoeg vergeet :-)

  3. Pascal op 14-07-2014 om 16:56 uur

    haha ja dat snap ik :P vond het alleen wel even leuk voor de jeugd om te laten weten dat niet alleen de "toppers" prijzen kunnen winnen :)

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Almere 2014 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)