Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Almere 2014; finale dag

De laatste dag alweer van de International Youth Games Almere 2014. De dag waarin gestreden werd om de belangrijkste medailles! Met 6 GOUD, 4 Zilver en 8 Brons was Almere dit jaar de meest succesvolle ploeg.

De finales waren echte finales. Niet minder dan 5 van de 8 moesten in drie games worden beslecht.

Gemengd dubbel

De ochtend bestond uit de voorrondes van het gemengd dubbel. Door de blessures van dinsdag moest er wat geschoven worden. Er was naast het hoofdschema ook een verliezers schema. Het gelegenheidskoppel Torge Bauer (Rendsburg) en Stephanie Pietersz wonnen in een spannende halve finale van Jasper Koppen / Jessela van Soerland. De andere halve finale was een Almeers onderonsje tussen Dennis Koppen / Joyce Laudy en Thomas Sibbald / Tamara van der Hoeve. Mooie rally’s konden niet voorkomen dat Thomas / Tamara duidelijk de betere waren. De finale tussen Torge Bauer / Stephanie Pietersz en Thomas Sibbald / Tamara van der Hoeve werd er één om in te lijsten. Geen punt werd cadeau gedaan. De eerste game ging met 27-25 naar het gelegenheidskoppel. De tweede was duidelijk voor Thomas en Tamara. De derde game moest de beslissing brengen. Beide koppels kwamen een keer op matchpoint maar uiteindelijk waren het Thomas / Tamara die het meest koel bleven; 24-22.

Goud: Thomas Sibbald / Tamara van der Hoeve
Zilver: Torge Bauer (Rendsburg) / Stephanie Pietersz
Brons; Jasper Koppen / Jessela van Soerland, Dennis Koppen / Joyce Laudy

In de verliezersronde waren de halve finales een Duits en Nederlands onderonsje. Het werd dus in iedere geval een finale Rendsburg – Almere. Dylan Rantong / Mirjam de Rietstap wonnen in twee games van Matthijs Janz / Jo-Elle van Os. Ook in de finale waren Dylan en Mirjam duidelijk sterker dan Jerrik Winkel / Paulina Uhlich.

Goud: Dylan Rantong / Mirjam de Rietstap
Zilver: Jerrik Winkel / Paulina Uhlich (Rendsburg)
Brons: Matthijs Janz / Jo-Elle van Os, David Taylor / Lena Schwartz (Rendsburg)

Jongens enkel

De finale jongens enkel werd gespeeld door Thomas Sibbald en Jasper Kopppen. Jasper ging geconcentreerd van start en strafte foutjes van Thomas meteen af. Met 21-16 ging de eerste game dan ook verdiend naar Jasper. Van Thomas is bekend dat hij veel energie heeft en vol overgave ging het de tweede game in. Dit was voor Jasper even te veel en een derde game moest de beslissing brengen. Dit werd een game op het scherpst van de snede dat zelfs een umpire nodig was. De Deense coach, Leo Dahl, is in Denenmarken umpire en hij nam deze taak op zich. Jasper was toch even van slag en Thomas sloeg een gaatje. In het vervolg hield Thomas stand en won de partij.

Goud: Thomas Sibbald
Zilver: Jasper Koppen
Brons: Dennis Koppen, Gorm Nielsen (Aalborg)

In de finale jongens enkel in het verliezers schema stonden Dylan Rantong en Tobias Lund (Aalborg) tegenover elkaar. De eerste game was duidelijk voor Tobias en ook in de tweede was het Tobias die de leiding nam. Met vereende krachten dichtte Dylan echter het gaatje welke was ontstaan. Een derde game was heel dichtbij maar met 24-22 won Tobias de tweede game en daarmee de wedstrijd.

Goud: Tobias Lund (Aalborg)
Zilver: Dylan Rantong
Brons: Jerrik Winkel (Rendsburg), David Taylor (Rendsburg)

Meisjes enkel

De Almeerse finale ging tussen Jessela van Soerland en Stephanie Pietersz. Stephanie is het hele toernooi al goed aan het spelen en dat liet ze ook in de finale zien. De eerste game ging nog met overtuiging naar Jessela maar in de tweede kwam Stephanie goed los en won deze. De derde game ging echter onverwachts weer makkelijker dan verwacht naar Jessela .

Goud: Jessela van Soerland
Zilver: Stephanie Pietersz
Brons: Emilie Aelestrup (Aalborg), Carina Hingst (Rensburg)

In de finale van de verliezers ronde stonden Maiken Thomsen (Aalborg) en Paulina Uhlich (Rendsburg) tegenover elkaar. De Deense was duidelijk de sterkste en pakte daarmee goud.

Goud: Maiken Thomsen (Aalborg)
Zilver: Paulina Uhlich (Rendsburg)
Brons: Sofie Jensen (Aalborg), Chloë Amelo

Jongens dubbel

De laatste partij welke eindigde was de thriller tussen Jasper Koppen / Thomas Sibbald en de Denen Frederik Nielsen / Gorm Nielsen. De beide Almeerders hadden nog een zware wedstrijd (tegen elkaar) in de benen en dat was wellicht de reden dat ze moeizaam opgang kwamen. De Denen aarzelde niet en wonnen de eerste game met 21-17. Ook in de tweede leken de Denen door te stomen maar vlak voordat de nederlaag een feit zou worden waren de Almeerders bij de les; 24-22. Een derde game moest de beslissing brengen. In deze game hadden beide koppels winstkansen, beide kwamen ook op matchpoint maar uiteindelijk waren Thomas / Jasper de gelukkigste.

Goud: Jasper Koppen / Thomas Sibbald
Zilver: Frederik Nielsen / Gorm Nielsen (Aalborg)
Brons: Bastin Winkel (Rendsburg) / Sander Verschoor, Dennis Koppen / Denzell van Soerland.

Meisjes dubbel

De dubbel werd een strijd tussen vier toppers. Het Deense koppel Emilie Aelestrup / Maria Kristensen gingen overtuigend van start tegen Tamara van der Hoeve / Jessela van Soerland. De Almeerders kwam nog dichtbij maar de game was toch voor de Denen; 21-19. In het vervolg van de partij waren de Denen, verrassend genoeg, zichtbaar op. Soeverein en zonder te verslappen gingen de tweede en derde game naar Jessela en Tamara.

Goud: Jessela van Soerland / Tamara van der Hoeve
Zilver: Emilie Aelestrup / Maria Kristensen (Aalborg)
Brons: Stephanie Pietersz / Joyce Laudy, Julia Frandsen / Maiken Thomsen (Aalborg)

Medaillespiegel

Plaats Goud Zilver Brons
Almere 6 3.5 7.5
Aalborg 2 2 3
Rendsburg 0 2.5 2.5
Lancaster 0 0 0
Vaxjö 0 0 0

De 0.5 ontstaat doordat een koppel uit twee landen bestond. De prijsuitreiking werd gedaan door waarnemend burgermeester Rene Peeters.

Sluitingsceremonie

Aan alles komt een eind dus ook aan de Youth Games Almere 2014. Met een opkomst per sport en een optreden werden de spelen afgesloten. Volgend jaar zijn de International Youth Games in Aalborg!

Vertrektijden

Vaxjö; donderdag na sluiting
Aalborg vrijdag 8.00 uur
Rendsburg vrijdag 10.00 uur
Lancaster vrijdag 10.00 uur

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Almere 2014; finale dag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)