Badminton Vereniging Almere

Almere C1 lijdt nederlaag uit tegen Vennewater C1

C1 Spelers Fay, Marisa, Renzo en Tristan mochten dit keer aantreden tegen Vennewater C1 in het Noord-Hollandse Heiloo.

Op papier is Vennewater C1 een meisjesteam, maar eenmaal in Heiloo aangekomen, blijkt het toch te bestaan uit 2 meisjes en 2 jongens.

De eerste partij is de jongensdubbel. Renzo en Tristan lijken nog wat zenuwachtig en onwennig na de lange reis. Desondanks gaat het gelijk op en staan ze in de 1e game tot punt 17 steeds aan kop. De jongens van Vennewater konden op een of andere manier toch langszij komen en wonnen de 1e game. Ook de 2e game ging gelijk op, maar wederom strandden onze jongens rondom punt 17. Een close call. 0-1

In de 2e partij de meisjesdubbel. Fay en Marisa treden aan tegen een zusjes duo die qua uiterlijk erg van elkaar verschilden. Ook deze partij ging gelijk op met onze meisjes steeds aan kop. Gaandeweg kwamen de meisjes van Vennewater echter in hun spel en bleek dat zij veel in hun mars hebben. Ze sloegen alles terug wat Fay en Marisa op hun af vuurden, redden smashes, hadden een goede spelverdeling en konden zelf nogal goed smashen. Tel daarbij op een enigszins vermoeid Almeers meisjesteam en Vennewater won ook de meisjesdubbel nipt. 0-2.

De 3e partij jongensenkel werd in straight games gewonnen door Tristan tegen zijn tegenstander die wat zwakker speelde dan in de dubbel en niet echt veel kon inbrengen tegen Tristans spel. 1-2

De 4e Partij meisjesenkel werd echter weer in straight games gewonnen door een van de zusjes van Vennewater die ook in het enkelspel erop los smashte, en de shuttle links en rechts in de hoek plaatste. De vermoeide Fay kon er helaas niet veel tegenin brengen. 1-3

De 5e Partij jongensenkel werd knap gewonnen in straight games door Renzo tegen de sterkere speler van de jongensdubbel. Maar ook hij kon het niet winnen tegen onze Renzo. 2-3

De 6e Partij meisjesenkel werd echter weer in straight games verloren door Marisa, die net als Fay niet echt in haar spel kon komen door de wederhelft van het zusjes duo, die veel baat had van haar loepzuivere smashes. Hiermee was de winst verkeken en moesten we voor het gelijkspel gaan 2-4

7e Partij mixed dubbel werd in een spannende 3-gamer gewonnen door Fay & Tristan die de 1e game hadden verloren maar goed terugkwamen in de wedstrijd 3-4

8e Partij mixed dubbel werd helaas nipt verloren met 2 punten verschil in beide games door Marisa en Renzo en daarmee werd het 3-5.

Al met al een terechte uitslag gezien het spel, maar in de return zijn er zeker kansen om deze tegenstander te verslaan.

Reageer op dit bericht (“Almere C1 lijdt nederlaag uit tegen Vennewater C1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)