Badminton Vereniging Almere

Badmintonners openen seizoen met overwinning

Door Tim Moria, Dichtbijredacteur ALMERE - De badmintonners van BV Almere zijn er gisteravond in geslaagd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te winnen. Met ruime cijfers, want Victoria BC werd met 6-2 opzij gezet. Toch ging dat niet gemakkelijk.

Foto Kastermans

Zeker de eerste twee partijen leken de Almeerders geen schim van de ploeg die het vorig seizoen was. Het vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Yvonne Sie ging met 0-2 verloren, terwijl het mannendubbel van Dave Khodabux en Justin Teeuwen op een 0-1 achterstand werd gezet. Uiteindelijk werd deze achterstand weggewerkt en omgebogen in een 2-1 overwinning. ,,Maar met de dubbels hadden we ontzettend veel moeite", aldus coach Erik Staats. ,,We begonnen erg stroef. Het is vervelend dat Yvonne en Cheryl verloren. Dat is iets waar we aan moeten gaan werken."

Singels

Na deze moeizame partijen zag Staats een beter BV Almere opstaan. Justin Teeuwen en Manon Sibbald wonnen hun enkelpartijen met 2-0, Stephan Branderhorst met 2-1 en vervolgens werden ook de gemengde dubbels gewonnen. Dave Khodabux en Yvonne Sie waren met 2-0 te sterk voor hun tegenstanders en ook Alex Vlaar en Cheryl Seinen gaven geen game weg: 2-0. De enige partij die nog verloren ging was die van Tamara van der Hoeven. Zij verloor met 0-2.

,,Tamara komt net terug van een vervelende blessure, dus dat kun je haar niet kwalijk nemen. Dat kan gebeuren. Als je alles bij elkaar bekijkt, ben ik gewoon tevreden met deze 6-2 overwinning. Een eerste competitiewedstrijd is sowieso lastig. Wij spelen voor het kampioenschap en moeten dus presteren. Victoria moest niks, maar mocht wel. Dat scheelt een hoop. Ik heb vandaag genoeg mooie dingen gezien om op voort te bouwen. De wedstrijd van Stephan bijvoorbeeld, daar genoot ik écht van."

Toeslaan

Stephan Branderhorst stond inderdaad aantrekkelijk te spelen, maar maakte het zich in de tweede game onnodig moeilijk. Daardoor moest er een beslissende derde game worden gespeeld, die hij met 21-16 won. ,,Ik begon de wedstrijd lekker en pakte de eerste game eenvoudig. Toen begon mijn tegenstander beter te anticiperen op mijn spel. Dat maakte het voor mij lastig. In de derde game liet ik hem het spel maken, waardoor hij meer moest gaan bewegen. Dat pakte goed uit", aldus Branderhorst.

Net als Staats is ook hij tevreden met de overwinning. ,,De dubbels verliepen moeizaam, maar er staat wel een 6-2 op het scorebord. Het is een nieuw seizoen en de druk is hoog, dus dat is best lastig. We moeten niet tè veel naar het totaalplaatje kijken, maar vooral een goede focus houden."

Reageer op dit bericht (“Badmintonners openen seizoen met overwinning ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)