Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere verliest van Amersfoort

Qontent Almere heeft zondagmiddag 28 september 2014 de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort met 7-1 verloren en daarmede namen de Amersfoorters revanche voor de drie nederlagen tegen Qontent Almere in het vorig seizoen. Overigens van de acht partijen werden er vijf in drie games beslist waarbij de winst alle malen naar BC Amersfoort ging. Het was dus spannend zat waarbij gesteld kan worden dat het inzetten van veelvuldig Nederlands kampioen Yao Jie Amersfoort geen windeieren legde.

Qontent

Qontent Almere nam na de mooie winst in het vrouwendubbel onmiddellijk de leiding in de wedstrijd. Yvonne Sie en Cheryl Seinen wonnen in twee games overduidelijk van Gayle Mahulette en Stella Li (10-21 en nogmaals 10-21).

Bij de mannendubbel van Dave Khodabux met Alex Vlaar tegen Eric Pang en Ruben Jille was het nog maar de vraag wie er zou winnen. De eerste game (21- 16) en de tweede game (19-21) hielden de mannen elkaar in evenwicht. In de derde game wonnen uiteindelijk Pang en Jille met 21-12.

Manon Sibbald had de eer om tegen Yao Jie te spelen en dat deed zonder meer goed. De eerste game was voor Jie met 21-16, maar de tweede game gooide Sibbald alle schroom van zich af en won deze game met 16-21. In de derde game kwam Sibbald ietwat ongelukkig op een 6-0 achterstand en vanaf dat moment speelde Sibbald als het ware tegen een grote naam en niet tegen een speelster. Jie won weliswaar met 21-11, maar Sibbald verdient een pluim voor haar strijdlust en goede spel.

Stephan Branderhorst maakte er in zijn single tegen Edwin Ekiring een marathonpartij van. Ekiring won de eerste game met 21-19 en Branderhorst de tweede met -21-15. De derde game was voor Ekiring met 21-10.

Justin Teeuwen liet tegen Eric Pang zien uitstekend te kunnen badmintonnen en een aantal malen verraste hij Pang ook daadwerkelijk, maar de winst was zoals te verwachten viel voor Pang in twee games (21-13 en 21-8).

Tamara van der Hoeven speelde drie games tegen Stella Li en Stella zou een nichtje zijn van Yao Jie. Tamara won de eerste game met 22-20, maar verloor de tweede met 15-21. Ook de derde game moest Tamara haar meerdere erkennen in Li met de cijfers 21-16.

RCS

In het gemengd dubbel van Yvonne Sie met Dave Khodabux tegen Gayle Mahulette met Ruben Jille ging het er op het scherpst van de snede aan toe. Beide partijen deden feitelijk niet voor elkaar onder, maar er moet er één winnen en dat waren Jille en Mahulette met de cijfers 21-19, 18-21 en 21-19.

De laatste mix speelden Alex Vlaar en Cheryl Seinen tegen Yao Jie met Freek Golinski. Ook weer een heel enerverende partij, maar de winst ging deze keer in twee games naar Golinski en Jie met de cijfers 21-14 en 21-19.

En daarmede werd de eindstand bepaald op 7-1 voor Amersfoort, ondanks de hevige tegenstand van de Qontent Almerespelers.

Qontent Almere is nu koploper af en de bovenste vier op de ranglijst zijn Duinwijck 4-26 punten, DKC en Amersfoort beide 4-22 punten en Qontent Almere heeft 21 punten uit vier gespeelde wedstrijden.

Jammer was dat op deze mooie zondagmiddag bedroevend weinig toeschouwers op deze wedstrijd afkwamen.

Qontent

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere verliest van Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)