Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De kop is er af van het seizoen 2014/2015 en komende zaterdag 6 september 2014 speelt het eerste team, Qontent Almere, in Sportcomplex RCS zelfs zijn eerste wedstrijd in de Carlton Eredivisie en wel tegen BC Victoria uit het Limburgse Hoensbroek. En dat alles in de nieuwe kleding van Adidas geleverd via van Soerland Sport.

Op de rugzijde van de shirtjes van Qontent Almere willen we zoals te doen gebruikelijk de voornamen drukken van de spelers in het Adidaslettertype, alleen geeft dat een probleem, want Adidas kent maar één lettertype en geen onderscheid in hoofd- en gewone letters. Je zou zo maar kunnen zeggen dat het sowieso hoofdletters zijn. Maar de LCW kan zich in deze gedachtegang niet vinden en verordeneert dat het allemaal hoofdletters moeten zijn, dus moeten we iets anders verzinnen.
Nu mogen we toch blij zijn dat een wereldpartij als Adidas zich interesseert in het Nederlandse badminton, maar nee de mannenbroeders van de LCW keuren het Adidaslettertype af................ Met dit soort lieden aan het roer kan het toch feitelijk niemand meer verbazen dat we als Badminton Nederland zo langzamerhand ten gronde gaan. Wat een stel muggenziftende meedenkers.

En in slecht weer zijn we beland getuige het feit dat de komende bondsvergadering in oktober 2014 niet doorgaat. BNL gaat vrij vertaald 'alles nog eens op een rij zetten'. Mij verbaast het geenszins dat we in een financieel precaire situatie zijn beland. Men hoeft bepaald geen helderziende te zijn of een rekenwonder om dit te zien aankomen. Enkele tonnen missen aan NOC*NSF-gelden en toch gewoon doorgaan met een Papendalconstructie die een half miljoen euro's per jaar kost. BNL kan niet eeuwig doorgaan om alle kosten af te wentelen op 40.000 leden, als we dit aantal trouwens nog halen. En na de exorbitante verhogingen van de inschrijfgelden voor de competitiespelers, is daar ook de rek wel uit.

BNL zal draconische maatregelen moeten nemen willen we als sport blijven bestaan, want ik heb het al eerder gezegd, het doucheputje is nabij. Persoonlijk denk ik dat we moeten stoppen met Papendal. Zorg dat er een aantal academies is met goede trainers en stel een parttime coach aan die deze academies regelmatig bezoekt. Laat de beste jeugdspelers van de academies eens in de twee maanden bij elkaar komen en op basis van de indrukken van de bondscoach wordt eventueel een uitzending gepland. En wat de senioren betreft geef een viertal spelers een kleine beurs voor één jaar waarin hij of zij zich kan bewijzen mee te kunnen komen op Europees niveau. En meer kan er niet, want we hebben doodeenvoudig geen geld. We moeten echt weer van de grond af aan gaan opbouwen en laten we vooral de eredivisie daarbij als uithangbord gebruiken.

Voor de taakverdelingen binnen de BSAO, de beheerstichting van het sportcomplex RCS, heeft zich een aantal vrijwilligers gemeld. We komen binnenkort bij elkaar en dan geven we er een klap op en dan gaan we het met een BSAO nieuwe stijl doen.

Van de gemeente Almere hebben we nog niets vernomen voor wat betreft het gebruik van de voormalige bowshal. We zullen maar engelengeduld betrachten.

De vrijwilligers van de BVA zullen er weer alles aan doen om 2014/2015 een mooi seizoen te doen zijn. Maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen, vergeet als lid één ding niet, u bent lid van de vereniging en niet alleen consument!

Henk Staats

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Wim Top op 01-09-2014 om 21:31 uur

    Goed plan Henk voor de jeugdopleiding, hebben wij al een paar jaar voorgesteld maar helaas geen enkel respons.
    Laten we nu dit plan maar eens op de bondsvergadering inbrengen

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)