Badminton Vereniging Almere

Wisselvallig weekend voor Qontent Almere

Door Tim Moria, Dichtbijredacteur, ALMERE - De badmintonners van BV Almere speelden dit weekend maar liefst twee wedstrijden. Terwijl er gisteren overtuigend met 7-1 werd gewonnen van Slotermeer, gingen de Almeerders vandaag hard onderuit tegen Amersfoort: 1-7.

Volgens coach Erik Staats had de vlag gisteren uit gekund toen er met ruime cijfers werd gewonnen. ,,We stonden goed te spelen, pakten veel belangrijke punten en behoorlijk veel buitenstaanders waren onder de indruk van onze ruime overwinning."
Die overwinning was inderdaad groot, want alleen het gemengd dubbel van Alex Vlaar en Cheryl Seinen ging verloren. Alle overige partijen werden - bijna allemaal in twee sets - gewonnen. ,,Dat is natuurlijk heel mooi, maar de overwinning van gisteren wordt nu natuurlijk wel overschaduwd door de forse nederlaag van vandaag", aldus Staats.

Te sterk

Daarmee doelt Staats uiteraard op de nederlaag van vanmiddag, waarbij Amersfoort met 7-1 te sterk was voor BV Almere. ,,Al is die uitslag wel een beetje geflatteerd, want van de acht partijen werden er vijf beslist in drie sets. Een aantal van die potten had dus ook de andere kant op kunnen vallen", oordeelt Staats na afloop.

De wedstrijd tegen Amersfoort was de vierde wedstrijd van het seizoen voor BV Almere. De eerste drie wedstrijden werden allemaal met overmacht gewonnen. ,,Amersfoort heeft vandaag laten zien dat zij op dit moment de voornaamste titelkandidaat zijn. Als je ook ziet wat een spelers zij hebben, dat is echt bizar. Zo stelden ze vandaag onder andere Eric Pang en Yao Jie op. Die laatste werd 'even' overgevlogen vanuit China."

Keihard

Eric Pang stond vorige maand nog in de kwartfinales van het WK en Yao Jie is meervoudig Nederlands kampioene. Volgens Staats moet de nederlaag dan ook in het juiste daglicht worden bekeken. ,,Natuurlijk komt zo'n 7-1 keihard aan, maar al onze badmintonners hebben vandaag uitstekend staan spelen. In onze optiek past de uitslag niet bij het wedstrijdbeeld, waarmee we natuurlijk niet willen zeggen dat we onterecht hebben verloren."
Staats ziet nog geen reden de koers te wijzigen, ondanks dat zijn ploeg bij aanvang van dit seizoen voorzichtig de wens heeft uitgesproken landskampioen te worden. ,,We zijn duidelijk op de goede weg en er is nog tijd genoeg om mooie stappen te maken. Na vandaag staan we geen eerste meer in de competitie, maar in deze fase van het seizoen is dat nog geen enkel probleem."

Reageer op dit bericht (“Wisselvallig weekend voor Qontent Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)