Badminton Vereniging Almere

Adidas Almere 2 – Astrix 1

Zaterdag 04 oktober 2014 begon voor Adidas Almere 2 het zware dubbel weekend met wederom veel lekker eten. We mochten beginnen thuis in Sportcomplex RCS tegen Astrix 1 de nummer 3 in onze poule.

Van Soerland Sport

De HD werd gespeeld door Joris & Ghislain tegen Arnoud van Amersfoort & Arjen Smit, je kon duidelijk merken dat Joris en Ghislain nog op elkaar moesten inspelen en verloren hierdoor ook de 1e set met 16-21 in de 2e en 3e set kwamen ze meer in hun spelen en werd er uiteindelijk nipt met 21-19 / 21-18 gewonnen. De DD van Gita en Jessela ging daarin tegen een stuk sneller zij wonnen in 2 sets met 21-16 / 21-17 van ex Eredivisie speelster Takling Lam en debutant in de 1e div Sarina Lapre.

Het was tijd voor de 2e HE waar Thomas Sibbald het mocht opnemen tegen Albert vd Meer ivm met de afwezigheid van Dion. Voor Thomas stond er een zware wedstrijd te wachten hij verloor de eerste set met 18-21 door wat foutjes maar in de 2e set ging het wat beter en pakte hij een kleine voorsprong 20-18 ik dacht mooi die is in de pocket op naar de 3e set maar helaas maakte hij 4 foutjes en werd er verloren met 20-22. In de 1e DE mocht Georgy het opnemen te Takling, je kon duidelijk merken dat Georgy veel moeite had met het vertraagde spel van Takling en verloor zij helaas in 2 sets met 14-21 / 13-21. Ghislain speelde een sterke 1e HE tegen Arjen, oma (Trouerbach) had hem namelijk belooft dat hij voor elk punt dat hij zou maken een loempia zou krijgen en ja daar ga je natuurlijk wel iets harder voor lopen. De singel werd gewonnen met 21-12 / 21-7. Jessela speelde de 2e DE tegen Sarina de beide dames waren gewaagd aan elkaar en dat kon je duidelijk zien, beide sets gingen gelijk op maar werden uiteindelijk met 23-21 /21-17 gewonnen door Jessela.

Met een 4-2 tussenstand werd er begonnen aan de mixen.

Georgy en Ghislain hadden een zware wedstrijd tegen Takling en Albert. Met veel pijn en moeite wisten ze in de 1e set een achterstand van 16-20 om te zetten en wonnen met 23-21. De 2e set ging gelijk op maar werd met 16-21 verloren in de 3e set bleef de wedstrijd wederom redelijk in evenwicht Georgy en Ghislain keken aan het einde van de 3e set tegen een kleine achterstand aan van 16-19 maar wiste uiteindelijk aan het langste eind te trekken en wonnen met 21-19.

Joris en Gita speelde de laatste wedstrijd tegen Arnoud en Sarina, zij wisten hier een spannende 3 setter van te maken. In de 1e set ging het gelijk op maar Joris en Gita wisten deze niet te winnen.
In de 2e en 3e set bleef het spannend tot het einde Joris die herstellende is van zijn knie blessure stond aan het einde van de 3e set een omgedraaid mix te spelen met de heer aan het net en de dame achter met deze tactiek werd de wedstrijd nipt gewonnen met 15-21 / 21-16 / 22-20.

Eindstand 6-2 overwinning voor Almere en tijd voor de Loempia’s !!

RCS

Reageer op dit bericht (“Adidas Almere 2 – Astrix 1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)