Badminton Vereniging Almere

Adidas Almere-3 speelt dubbel weekend met dubbel gevoel

Afgelopen zaterdag 4 oktober speelde Adidas Almere-3 tegen van Zundert Velo-3 in Wateringen. De Almeerders hebben teleurstellend met 5-3 verloren en bezorgden Velo-3 de eerste overwinning van het seizoen.

Van Soerland Sport

De herendubbel van Dennis en Ruben liep zoals het hoorde en zij wonnen de wedstrijd met niet al te veel moeite 21-19, 21-15. Voor de damesdubbel was dit keer Shanice van Stenus mee. Zij speelde met Deborah tegen het goed ingespeelde koppel; Els Romen en Marleen Kuipers. In de eerste game was er nog een voorsprong en leek winst in de lucht te hangen. De game werd echter verloren met 25-27. In de tweede game maakten de Almeerse dames veel onnodige foutjes en werd verloren met 19-21.

Nu was het de beurt aan de singles. Als eerste ging Stèphanie de baan op tegen Marit Willemsen. Ondanks de veel te snelle shuttles en het niet in het spel komen van Stèphanie, won ze de partij toch; 21-17, 21-18. Ruben speelde een teleurstellende wedstrijd tegen Joey Muns. Hij had ook duidelijk last van de snelle shuttles en maakte te veel onnodige fouten en moest de winst aan zich voorbij laten gaan, 14-21, 22-24. Dennis moest aantreden tegen Rikkert Suijkerland. Dennis spaarde zijn krachten aangezien hij dit dubbele weekend maar liefst 6 partijen moest spelen en verloor met 17-21, 10-21. De single van Deborah tegen Marleen werd een spannende wedstrijd welke nipt werd verloren in verlenging van de derde game; 17-21, 21-15, 25-27.

Nu waren de mixen aan de beurt. Ruben en Shanice verloren de mix van Rikkert en Marit, 16-21, 5-21. Dennis en Deborah wonnen de mix van Wouter Ris en Els Romen, 21-16, 21-17.
Eindstand 5-3 verloren.

Zondag 5 oktober de tweede wedstrijd van dit weekend. Dit keer thuis in Sportcomplex RCS tegen BC Thiela, de hekkensluiter van deze poule. De verwachtingen waren dit keer hoog maar de punten zijn niet cadeau gegeven.

Als eerste ging de heren dubbel van start. Voor de eerste keer dit seizoen was Andre Aantjes mee. Andre keert rustig terug, aangezien hij herstellende van een operatie is. Hij kon direct van start met zijn dubbelmaatje Dennis. Hun tegenstanders Alexander Schrekkerman en Rohald Vermeulen hadden een fantastische verdediging, hierdoor ontstonden er prachtige rally’s. Andre en Dennis moesten duidelijk warmdraaien en verloren de eerste game. De tweede en derde game ging het zichtbaar beter, met af en toe een lach op hun gezicht werd de wedstrijd in het voordeel van Almere gewonnen, 19-21, 21-12, 21-18.

De dames Deborah en Stèphanie stonden dit seizoen voor de tweede maal samen op de baan. Het werd een spannende wedstrijd met veel slordige fouten, maar ook soms prachtige punten. Uiteindelijk ging de winst na een spannende verlenging in de derde game naar de Almeerse Dames, 21-17, 14-21, 25-23.

Nu gingen beide dames singles tegelijk de baan op. Deborah tegen Kerstin Mager en Stèphanie tegen Willemijn Eveleens. Kerstin wist de eerste game nog van Deborah te winnen, Deborah had in de tweede en derde game wel antwoord op de tactiek van Kerstin en wist de partij naar zich toe te trekken, 16-21, 21-14, 21-18. De partij van Stèphanie tegen Willemijn verliep totaal anders. Willemijn was duidelijk van slag door het snelle spel van Stèphanie en kon ook helemaal geen grip op de wedstrijd krijgen. Ze maakte hierdoor veel onnodige fouten en Stèphanie wist eenvoudig de wedstrijd te winnen, 21-6, 21-9.

De herensingle van Dennis tegen Maikel Ruijs werd door degelijk spel van Dennis in twee games gewonnen, 21-13, 21-13. Ruben echter, speelde een briljante eerste game en begon in de tweede onnodige fouten te maken, maar was op tijd bij de les en won de partij, 21-11, 22-20.

Als laatste dit weekend moesten de mixen de baan op. Ruben en Stèphanie moesten spelen tegen Alexander en Willemijn. Alexander was één van de heren met die fantastische verdediging. Hierdoor moest er voor elk punt geknokt worden. Het Almeerse koppel ging steeds beter spelen en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 21-16, 16-21, 21-18. De andere wedstrijd van Dennis en Deborah ging ook niet van een leien dakje. De eerste game leek er nog geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede en derde game kregen ze meer tegenstand. Uiteindelijk werd de partij alsnog gewonnen.

Eindstand 8-0! Een heerlijke stand om zo een dubbel weekend af te sluiten.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Deborah op 09-10-2014 om 07:47 uur

  Laatste set was geen 18 in mijn single ;) Maar leuk verslag Philip!

 2. Philip op 10-10-2014 om 09:03 uur

  Sorry Deborah.. 6 is echt iets anders 18.. Stom.. (Gemeend)
  Bedankt voor het compliment!!

 3. Henk Staats op 10-10-2014 om 16:05 uur

  Meer van die stukjes Philip!

Reageer op dit bericht (“Adidas Almere-3 speelt dubbel weekend met dubbel gevoel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)