Badminton Vereniging Almere

Gelijkspel én frustraties voor Qontent Almere

REGIO|19 oktober 2014| Door Tim Moria, Dichtbijredacteur ALMERE - De badmintonners van BV Almere hebben vandaag in de Eredivisie met 4-4 gelijkgespeeld tegen koploper Duinwijck. De Almeerders stonden zelfs met 0-4 achter, maar kwamen dankzij prima spel terug op gelijke hoogte. Daar gingen wel heel wat frustraties aan vooraf.

Foto Kastermans

Die frustraties ontstonden al gelijk in de eerste partij van de middag. Dave Khodabux en Stephan Branderhorst namen het daarin op tegen een Fins duo en wonnen de eerste game met 24-22. De tweede game ging echter met 20-22 verloren en dus moest er een derde set gespeeld. Daarin maakte de scheidsrechter een aantal dubieuze beslissingen. Zo kende hij een cruciaal punt toe aan Duinwijck, terwijl de shuttle overduidelijk buiten de lijnen viel. Dit wekte vooral bij Khodabux flinke irritaties op. Er werd gescholden, er werd een stoel omver getrapt én er vloog af en toe een racket naar de grond. Uiteindelijk ging de derde game, en dus de wedstrijd, verloren.

Frustrerend

Ook na de wedstrijd bleef Khodabux een tijdje boos. ,,Deze partij wordt ontsierd door een opeenstapeling van arbitrale fouten. Dat is frustrerend. Landelijk gezien spelen we hier op het hoogste niveau en dat probeert de bond ook uit te stralen. Maar dan moeten scheidsrechters wel minder fouten maken. Natuurlijk word ik boos, al is dat ook gedeeltelijk een spelletje. Dankzij mijn internationale ervaring ken ik dat soort trucjes wel."

De frustraties van Khodabux zorgden er wel voor dat de andere partijen een beetje onderbelicht bleven. Zo verloren Cheryl Seinen en Yvonne Sie hun dubbel, terwijl Tamara van der Hoeven en Manon Sibbald hun enkelspel verloren. Ook bij Sibbald liepen de emoties hoog op. De wedstrijd werd, ondanks haar goede spel, ontsierd door een aantal vreemde beslissingen van dezelfde scheidsrechter. ,,Mijn tegenstandster is heel ervaren en speelde een mentaal spelletje. Ze bleef maar wisselen met shuttles, bijvoorbeeld. Ik heb toen tegen de scheidsrechter gezegd dat hij dat niet moest toelaten, maar daar deed hij niks mee. Ik speelde dus eigenlijk tegen twee tegenstanders."

Tranen

Boos en met tranen in haar ogen liep Sibbald dan ook van het veld. Vanaf dat moment kwam BV Almere sterk terug door de laatste vier partijen wél te winnen. Justin Teeuwen en Stephan Branderhorst wonnen hun enkelpartijen, terwijl Khodabux met Sie en Teeuwen met Seinen te sterk waren in de gemengde dubbels.

Ondanks de frustraties was Sibbald, net als Khodabux, tevreden over de uitslag. ,,We stonden vandaag écht goed te spelen en ik vind dat we iedere week verbeteren. We laten zien dat we nog steeds bij de betere ploegen horen. Dat stemt positief voor de komende wedstrijden."

Reageer op dit bericht (“Gelijkspel én frustraties voor Qontent Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)