Badminton Vereniging Almere

Moeizaam spelend Qontent Almere wint met 6-2

REGIO | 05 oktober 2014 | Door Tim Moria, Dichtbijredacteur - Na de 7-1 nederlaag tegen Amersfoort, vorige week zondag, waren de badmintonners van BV Almere er vandaag op gebrand om te winnen van TFS Barendrecht. Dat lukte ook, het werd 6-2, maar trainer Erik Staats was na afloop toch niet helemaal tevreden.

Dat had er vooral mee te maken dat de ploeg vandaag één doelstelling had: winnen met 8-0. ,,Maar daar speelden we vandaag een beetje te moeizaam en te stroperig voor. Daarnaast hadden we moeite met de omstandigheden. Onze thuiswedstrijden spelen we in een prachtige hal, maar bij uitwedstrijden is dat nog wel eens anders. Vandaag ook. Zo was het plafond heel laag én wit, waardoor de shuttles moeilijker zichtbaar waren. Daar moesten we aan wennen, terwijl Barendrecht daar handig gebruik van kan maken. Natuurlijk moeten we daarmee om kunnen gaan, maar dat lukte niet altijd even goed", aldus Staats.

Weerzien

Ergingen vandaag dus twee wedstrijden verloren. Justin Teeuwen verloor zijn wedstrijd tegen de vorig jaar nog voor BV Almere spelende Saber Afif. Het was volgens Staats een leuk weerzien met Afif, die in drie sets te sterk bleek voor Teeuwen. ,,We zijn na vorig seizoen in goede harmonie uit elkaar gegaan en Saber is nog steeds een ontzettend goede speler. Het was een leuke partij om naar te kijken, maar het had uiteraard beter geweest als we hadden gewonnen."

Ook Manon Sibbald verloor haar partij. In tegenstelling tot Teeuwen lukte het haar niet om een game te pakken en dus verloor zij met 2-0. ,,Daar stond ik eigenlijk wel een beetje van te kijken. Manon is ontzettend goed in vorm de laatste tijd, maar nu speelde ze met een soort angst. Vorig seizoen had ze ook van deze tegenstandster verloren en daardoor had ze misschien het gevoel te 'moeten'. Dat is altijd lastig spelen."

Kostbare punten

Volgend weekend heeft BV Almere geen wedstrijden op het programma, maar het daaropvolgende weekend speelt de ploeg twee thuiswedstrijden tegen titelkandidaten DKC en Duinwijck. ,,Dat worden een paar lastige potjes. Het niveau ligt dit jaar zo dicht bij elkaar, dus we mogen eigenlijk nergens punten laten liggen. Dat hebben we ook aan het begin van dit seizoen steeds tegen elkaar gezegd. Daarom is het ook zo vervelend dat we vandaag twee verliespartijen spelen. Dat kunnen aan het einde van de rit best wel eens dure punten blijken", blikt Staats vooruit.

Reageer op dit bericht (“Moeizaam spelend Qontent Almere wint met 6-2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)