Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere met overmacht langs VELO

REGIO|26 oktober 2014|Door Tim Moria, Dichtbijredacteur ALMERE - Vorig seizoen verloor BV Almere de finale om de landstitel van VELO, maar zaterdagavond werd er met ruime cijfers gewonnen: 7-1. Vooraf hoopte trainer Erik Staats er nog op om twee punten uit te lopen, maar dat werden er uiteindelijk dus zes.

Staats was na afloop realistisch en tevreden tegelijkertijd. ,,Natuurlijk moet je niet vergeten dat VELO een aantal belangrijke spelers heeft zien vertrekken, waardoor ze het nu iets lastiger hebben ten opzichte van vorig seizoen. Dat neemt niet weg dat wij ontzettend goed stonden te spelen."

Domineren

En dat klopte, want vanaf de allereerste partij wisten de Almeerders de wedstrijd te domineren. Alle spelers lieten goed spel zien. Dave Khodabux en Justin Teeuwen wonnen hun dubbel in twee sets, terwijl Cheryl Seinen en Yvonne Sie daar drie sets voor nodig hadden. Manon Sibbald, Stephan Branderhorst, Justin Teeuwen en Tamara van der Hoeven waren vervolgens allemaal in twee sets te sterk voor hun directe tegenstanders, waardoor BV Almere al snel een 6-0 voorsprong had.

De wedstrijd was dan ook eigenlijk al gespeeld toen Vlaar en Seinen nog wel hun gemengde dubbel verloren. Doordat Khodabux en Sie hun gemengde dubbel nog wel wisten te winnen, werd de einduitslag op 7-1 bepaald. Volgens Staats een welkom resultaat. ,,We hebben de afgelopen weken een aantal lastige wedstrijden gespeeld en onszelf soms tekort gedaan. Maar nu hebben we laten zien dat we nog steeds een serieuze titelkandidaat zijn."

Genieten

Ondanks dat alle spelers ijzersterk stonden te spelen, viel vooral Teeuwen op. Hij maakte mooie punten, sloeg de shuttle regelmatig achter zijn rug langs en genoot daar zelf zichtbaar van. ,,Vorig seizoen kon ik nog wel eens een klootzak op de baan zijn. Deed ik onaardig tegen mijn tegenspelers, dat soort dingen. Dat probeer ik nu te veranderen. Ik ben in dat opzicht blij dat ik mijn twee partijen heb gewonnen. Op die manier kan ik belangrijk zijn voor het team."

BV Almere kampt volgens Staats, zeker bij de heren, met een 'luxeprobleem'. Daarom wil hij iedereen laten spelen en rouleren de spelers regelmatig. Voor Teeuwen is dat soms lastig. ,,Je hoopt altijd zoveel mogelijk te spelen, maar weet ook dat de andere jongens staan te wachten om je plaats in te nemen. Dat zorgt niet voor extra zenuwen, maar maakt het af en toe best lastig. We hebben een sterke ploeg, dat is wel zeker."

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere met overmacht langs VELO ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)