Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere tegen DKC 3-5

Zaterdagavond 18 oktober 2014 heeft DKC revanche genomen voor de twee forse nederlagen in het vorig seizoen. De Hagenaars wonnen in Sportcomplex RCS de wedstrijd in de Carlton Eredivisie met 3-5 van Qontent Almere, nadat het er lange tijd naar uitzag dat het een gelijkspel zou worden. Het was een heel aantrekkelijk duel waar de echte badmintonliefhebber zonder meer aan zijn trekken gekomen is.

Stephan Branderhorst met Dave Khodabux lieten in hun mannendubbel tegen Michiel Kruijt met Thomas Wijers zien samen uitstekend te kunnen dubbelen. Mooie lange rally's maakten er voor het publiek een heel mooie partij van die in de eerste game gelijk op ging, maar met 21-19 werd gewonnen door de Almeerders. In de tweede game namen Khodabux en Branderhorst met 21-11 ruim afstand van hun tegenstanders.

Ook het vrouwendubbel van Cheryl Seinen met Yvonne Sie tegen Ginny Severien met Alida Chen was het aanzien meer dan waard. De eerste game was voor de S-jes met 21-15, maar in de tweede game slopen er slordigheden in het spel van de Qontent Almerespeelsters en ging de game naar DKC met 17-21. In de derde game wisselden de Almeerders nog met een 11-8 voorsprong, maar die voorsprong konden ze niet vasthouden en het werd 18-21 voor de Hagenaars.

Qontent

Justin Teeuwen en Mark Caljouw vermaakten de toeschouwers in hun single met een werkelijk flitsende partij die in twee games werd gewonnen door DKC-speler Caljouw (15-21 en 19-21).

Tamara van der Hoeven won in haar single de eerste game met 21-15 van Veerle Wijers en won eveneens de tweede game met 22-20 en uit de stand kunt u weliswaar concluderen dat de winst moeizaam tot stand kwam , maar ze won wel!

RCS

Manon Sibbald kon tegen Alida Chen alleen in de eerste game in het spoor van Chen blijven (15-21), maar was in de tweede game het spoor bijster, want Chen won met 9-21, al moet wel worden gezegd dat Sibbald bepaald niet de gelukkigste partij in haar badmintonleven speelde.

Branderhorst en Dennis van Daalen de Jel maakten er in hun single ook weer een heel leuke partij van. Branderhorst kwam op voorsprong en die deed Van Daalen de Jel vervolgens weer teniet en de laatste won met 16-21. In de tweede game leek het gedaan met Branderhorst want hij kwam op een 4-11 achterstand, maar toen stak Branderhorst de fik in de partij door aan een inhaalrace te beginnen en zelf nog met 17-16 op voorsprong te komen. Toch won Van Daalen de Jel alsnog de tweede game met 18-21.

Justin Teeuwen met Cheryl Seinen speelden een werkelijk uitstekende mix tegen Mark Caljouw met Daisy Bommeleijn. Met 21-19 en 21-14 wonnen de Almeerders deze mix met een uitblinkende Teeuwen.

Het koningspaar Dave Khodabux en Yvonne Sie maakten hun faam tegen Veerle Wijers en Michiel Kruijt niet waar, al moet worden gezegd dat Kruijt wel een heel slimme mix op de mat legde en Yvonne Sie ook niet haar beste wedstrijd speelde. Met 17-21 en 16-21 was de partij voor de DKC-ers en daarmede kwam de eindstand van 3-5 op het scorebord.

Referee Andre de Wit met de scheidsen Freek Cox en Paul de Kuijper hadden een rustige avond al deelde scheidsrechter Cox nog wel een gele kaart uit aan een DKC-speler en dat leek ietwat overdone en was niet in de geest van deze sportieve wedstrijd.

Vanmiddag komen alle teams in de Carlton Eredivisie opnieuw in actie. Qontent Almere speelt dan opnieuw thuis om 14.00 uur tegen de Haarlemse legionairs.

Voor de cijferfetisjisten nog even de stand en de andere uitslagen op een rij met dank aan NOS-teletekst.

De foto's zijn te vinden in onze fotogalerij.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. jos op 19-10-2014 om 09:30 uur

  Een mooie avond was het zeker. Prima sfeertje! Nu nog de foto's: op deze plek of FB?

 2. DannyP op 19-10-2014 om 12:04 uur

  Waar wil je ze hebben Jos? Ik heb er 300 :O

 3. Henk Staats op 19-10-2014 om 12:14 uur

  Danny, doe mij twee mooie. Zet ik ze er eind van de middag op, samen met de foto's van Qontent Almere tegen Duinwijck.

 4. Krijn op 21-10-2014 om 09:36 uur

  De foto's staan inmiddels op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2014-2015/qontent-almere-dkc-18-10-2014

 5. Cindy op 22-10-2014 om 13:27 uur

  Danny, wat een prachtige fotoserie van de wedstrijd tegen DKC!! De emotie spat van sommige plaatjes af, geweldig! (Het nut van de lunges bij de training van Max is op jouw foto's goed te zien :). )
  Schitterende serie, complimenten!

 6. Danny v.d. Putten op 22-10-2014 om 14:12 uur

  Dank. Zitten idd een paar leuke tussen :)

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere tegen DKC 3-5 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)