Badminton Vereniging Almere

Zinderend gelijkspel voor Qontent Almere

Het publiek was de grote winnaar op zondagmiddag bij de wedstrijd Qontent Almere tegen BC Duinwijck. De Haarlemse koploper in de Carlton Eredivisie was op volle oorlogssterkte, inclusief alle legionairs, naar Sportcomplex RCS gekomen en Qontent Almere was niet bij voorbaat van plan om de witte vlag te hijsen. Het werd dus een zinderende wedstrijd ondanks het geklungel van één van de scheidsen.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie werden in het vrouwendubbel na een aanvankelijke voorsprong in beide games toch geklopt door Akvile Stapusaityte en Alexandra Langley met de cijfers 12-21 en 17-21.

Op het andere veld werd een heerlijke mannendubbel gespeeld. Dave Khodabux met Stephan Branderhorst hadden hun handen vol aan Anton Kaisti en Likka Heino en dat was omgekeerd ook het geval. Wat waren de heren aan elkaar gewaagd en wat hielden ze elkaar bezig met de prachtigste rally's. De eerste game was uiteindelijk voor Khodabux en Branderhorst met 24-22. De tweede game gaf hetzelfde beeld. Punten werden aan beide kanten op sportieve wijze bij elkaar gesprokkeld en toen sloeg plotseling de vlam in de pan. Scheidsrechter Van Slooten blunderde opzichtig door na een slagenwisseling de stand met 19-17 in het voordeel van de Almeerders weer terug te draaien naar 18-18. En wat er toen allemaal gebeurde is even niet te beschrijven, dus dat doe ik ook maar niet, maar de scheids zat hopeloos fout. Met 18-18 werd de partij vervolgd en uiteindelijk gewonnen door de Finnen met 20-22. In de derde game liepen de Almeerders achter de feiten aan, maar met de stand 15-20 kregen zij toch weer de geest en kwamen zelfs nog op een 21-20 voorsprong om tenslotte toch met 22-24 te verliezen. Spanning en sensatie zullen we maar zeggen.

Qontent

Vervolgens kon Tamara van der Hoeven in haar single met drie games niet winnen van Dorien Lups (18-21, 21-10 en 10-21).

Manon Sibbald kon Akvile Stapusaityte in de eerste game niet bijhouden en verloor deze game met 10-21. In de tweede game liet Sibbald zien toch echt wel goed te kunnen badmintonnen en was de winst voor de Almeerse met 21-13. En in de derde game ging de strijd gelijk op tot 9-9 en toen zat de scheids er weer eens naast. De referee moest opnieuw ingrijpen om erger te voorkomen, maar het werd 9-10 voor de Duinwijckse terwijl het 10-9 voor Sibbald had moeten zijn. Door alle emotie verspeelde Sibbald een aantal punten, kwam flink achter, kwam nog terug, maar verloor wel met 15-21. Het gedoe van de scheids onthield de toeschouwers wellicht een heel spannende derde game, waar het misschien nog alle kanten uit had gekund.

Met achterstand 0-4 begon Qontent Almere aan een inhaalrace.

RCS

Justin Teeuwen speelde tegen Likka Heino misschien wel de beste single in Almeerse dienst. Hij won de eerste game met 21-14, verloor de tweede met 13-21, maar in de derde game was Teeuwen weer de badmintonvirtuoos en won met 21-17.

Ondertussen speelde Stephan Branderhorst zijn single tegen Jerry Natenstedt, een goede speler met lengte en Gibonarmen. En Branderhorst heeft het altijd moeilijk tegen Natenstedt en keek in de eerste aanvankelijk tegen een forse achterstand aan. Maar Branderhorst ontbrandde en kwam punt voor punt terug en won uiteindelijk nog redelijk ruim met 21-14. Ook in de tweede game hield Branderhorst het vuur warm en superieur spelend was ook de tweede game met 21-15 voor de Almeeerder.

Dave Khodabux met Yvonne Sie waren in hun mix in de eerste game niet opgewassen tegen Anton Kaisti met Alexandra Langley en deze eerste game was dan ook met 14-21 voor de EU-internationals. In de tweede game kwam de Buks en Sie sterk terug en wonnen in een flitsende game met 21-17 en dwongen zo een derde game af. En ook de derde game was, met het publiek op de banken, met 21-15 voor het Koningspaar Khodabux en Sie.

Er restte nog een mix te gaan en daarin stonden Justin Teeuwen en Cheryl Seinen tegenover Jerry Natenstedt en Dorien Lups. Bij winst werd het alsnog 4-4 dus de Almeerders gingen tot het gaatje. De eerste game wonnen zij met 21-15 en de tweede met 21-10 met opnieuw een uitblinkende Teeuwen en een goed spelende Seinen.

Bekijk de video

Het arbitrale trio bestond uit referee Gary Hetharia, en de scheidsen Wilfried van Slooten en Peter Dellebarre, waarbij het een geluk was dat de referee wel in vorm was.

De stand in de Carlton Eredivisie na dit dubbele weekend is als volgt

Qontent

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Roy Cornet op 19-10-2014 om 22:42 uur

  Wat een geweldige wedstrijd , de team heeft een geweldige wedstrijd mentaliteit,ondanks grote achterstand toch keihard geknokt tot 4 - 4 ! Mijn complimentjes en ook voor de begeleiding !

 2. Suus op 19-10-2014 om 23:00 uur

  Als vervangend coach van team 1 mijn complimenten voor het team. Jullie hebben echt hard gevochten en gestreden en dit werd uitbetaald in een gelijkspel. Top! Was leuk om jullie te begeleiden als jullie zo gemotiveerd zijn. Bedankt ook publiek. Jullie waren geweldig!

 3. Krijn op 20-10-2014 om 10:24 uur

  Edwin heeft een korte qompilatievideo gemaakt, die te vinden is op https://www.facebook.com/video.php?v=680799418683301

 4. Suus op 20-10-2014 om 13:03 uur

  Henk, Manon heeft drie games gespeeld tegen Akville! :)

 5. Henk Staats op 20-10-2014 om 14:52 uur

  Dat heeft ze ook Suus en dat staat er ook. Alleen werd ons wellicht een heel spannende derde game onthouden i.p.v. de derde game zoals deze nu verliep.

Reageer op dit bericht (“Zinderend gelijkspel voor Qontent Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)