Badminton Vereniging Almere

Roosterse BC 2 - Adidas Almere 2

Zondag ochtend 5 oktober 2014 ik weet het nog zo goed, om half 10 ging de wekker voor onze 2e competitie wedstrijd in het verre verre limburg tegen de huidige koploper Roosterse BC. Helaas waren we dit maal ook niet compleet Joris kon niet meedoen omdat hij de vorige dag zijn knie al teveel had belast en Jessela ging een week met school naar Rome.

Van Soerland Sport

We hadden om half 12 afgesproken bij huizen van Soerland zodat wij om half 2 zouden arriveren in Limburg. Vandaag was het de kook beurt van Joris die heerlijke Roti Kukus had gemaakt die wij konden meenemen om te eten onderweg. Het was tijd om te vertrekken nog even kijken of we alles hebben : Croissantjes – Check / Chocobroodjes – Check / Roti Kukus – Dubbel Check / Tomtom oja en onze badmintonspullen - Check. Joris had nog even zijn witte auto schoongemaakt maar daar had hij achteraf spijt van.

Eenmaal 1,5 uur onderweg werd Georgy gebeld door Jessela die op het vliegveld in Eindhoven stond om te vertrekken ‘’ Mam je hebt mijn pinpas nog ’’. Toevallig reden we rond de afslag Eindhoven Airport dus konden wij nog even een kleine D-tour maken om de pinpas van Jessela af te geven. Nog even snel een emotioneel afscheid waarbij ik bijna moest huilen van het lachen, snel nog een foto en hop weer in de auto door naar Limburg.

Om bij de sporthal te komen moest je midden door het weiland rijden waar de boeren druk bezig waren. De weg zat onder de modder van alle tractoren die rond reden en ja daar ging de wasbeurt van Joris de auto was wit en nu inmiddels zwart. Eenmaal aangekomen in The Middle of Nowhere tussen de koeien konden we dan beginnen met onze wedstrijden.

De heren dubbel werd gespeeld door Dion en Ghislain wij mochten het opnemen tegen de ervaren Dennis Dubbelman en Rick Steuren. Helaas kwam we niet helemaal in ons spel en maakte we wat onnodige fouten deze wedstrijd moesten we dus helaas aan ons voorbij laten gaan en verloren met 21-17 / 21-8.

Gita en Georgy deden het daarentegen een stuk beter, ze kwamen weliswaar wat langzaam op gang tegen de 2 toch erg jonge speelsters Anne Vievermans en Ilke Dols maar wisten het eerste punt naar binnen te halen met 16-21 / 15-21 werd er gewonnen.

Ik mocht beginnen in de 1e HE tegen Nico Hermans dit beloofde een zware wedstrijd te worden en dat was het ook zeker. Ik begon de 1e set erg sterk en kreeg een voorsprong van 11-19 maar verloor mijn concentratie en ook de eerste set 22-20. In de 2e set wist ik mijn concentratie wel te behouden en won met 13-21 tijd voor de 3e set wederom begon ik sterk maar verloor de concentratie bij een ruime voorsprong 13-19 gelukkig wist ik me net op tijd weer te focussen en won met 19-21.

Naast mij begon ook de 1e DE tussen Georgy en Anne, voor zover ik heb meegekregen speelde Georgy een goede wedstrijd en kon zo hier meer haar eigen spelletje spelen in tegendeel van de wedstrijd de dag ervoor. Er werd gewonnen met 10-21 / 14-21.

Vervolgens werd ook de 2e HE naast mij gespeeld tussen Dion en Rick. Dion begon zeer sterk en speelde een uitstekende wedstrijd. Hij kwam op een kleine voorsprong te staan maar wist het conditioneel niet lang genoeg vol te houden en zag deze wedstrijd verloren gaan met 21-16 / 21-8 dan maar alles voor de mix.

Als laatste mocht Gita het in de singel opnemen tegen Ilke. Gita is een dame waar ik liever niet tegen zou willen spelen als ik een dame was, met haar mooie schijnslagen walst ze over haar tegenstanders heen die tegenwoordig niet meer gewend zijn om tegen mensen te spelen met een uitstekende techniek. De singel werd met ruime cijfers 9-21 / 9-21 gewonnen en daarmee kwamen we wederom op een 2-4 voorsprong.

In de 1e GD namen Georgy en Ghislain het op tegen Anne en Nico. Beide koppels waren goed aan elkaar gewacht en speelde een leuke wedstrijd die de gehele wedstrijd gelijk op ging maar werd uiteindelijk met 19-21 / 19-21 gewonnen.
De 2e GD en laatste wedstrijd waren Gita en Dion in 2 sets te sterk voor Dennis en Ilke 18-21 / 12-21.

Eindstand : 2-6 overwinning wie had dat gedacht.

En hoe kan je zo een goed weekend met 2 overwinningen het beste vieren ? Met heerlijk eten. We zijn niet voor niets het Adidas Almere Eet-Team 2.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 10-10-2014 om 16:04 uur

    Leuke stukjes Ghislain!

  2. Danny op 12-10-2014 om 12:44 uur

    Idd leuk stukje. We krijgen op deze manier nog een onderlinge competitie 'stukjes' schrijven bij de BVA :*

Reageer op dit bericht (“Roosterse BC 2 - Adidas Almere 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)