Badminton Vereniging Almere

Team 14 – Gepromoveerd en dan …

Vorig seizoen zijn wij kampioen in een 2de klasse district geworden in een allerlaatste spannende wedstrijd. Promotie naar de 1ste klasse dus. Dit betekent in ieder geval dat we in de team ranking binnen BV Almere omhoog zullen gaan. Helaas, sinds mei weten we dat het wederom team 14 is geworden. En sinds mei weten we nog twee dingen; Cindy Voskuijl komt ons team versterken en Maya van de Schoor doet een badminton sabbatical dit seizoen; kleine badmintonner in de maak! Dit seizoen net als vorig seizoen met twee vrouwen en drie mannen. Wel moest er over nagedacht worden hoe de dubbels gespeeld moeten worden. Maar daar zijn we trouwens ondertussen wel uit.

Maar een klasse hoger spelen dus. Dit houdt in dat er minimaal 3 keer in de week getraind moet worden, anders hou je het tempo niet bij. Er is zelfs door onze dames Patricia en Cindy een heus badminton trainingsweekend in Zeeland gedaan. Zestien uur trainen in een weekend werd de mannen verteld, maar wij zagen hoofdzakelijk etende en drinkende vrouwen op Facebook en de WhatsApp tijdens dat weekend. Schijnt wel een erg leuk trainingsweekend te zijn, georganiseerd door Almagest. Enfin de dames volop in actie, wat gaan de mannen doen. Nou ik kan u vertellen dat in ieder geval twee van de drie extra activiteiten volgen bij ons voorkom-blessures-expert Max Sibbald. Robert en Edwin gaan trouw iedere donderdag voor de training een uurtje naar Max. Daar stoeien ze met (lichte) gewichten, boksballen en doen ze rek en strek oefeningen. Ze hebben er erg baat bij zeggen ze. Een echte aanrader dus. Ja ook voor Danny. Max schijnt deze jongeman graag onder handen te willen nemen. De voorbereidingen van het seizoen 2014/2015 zijn goed te noemen. Maar leidt dit ook tot goede resultaten tijdens de competitie. Kan team 14 meekomen in de 1ste klasse? Of worden ze elke week van de baan gespeeld? Of blijkt het dat ze vorig seizoen niet voor niets kampioen zijn geworden?

Volop concentratie bij de damesdubbel (Cindy/Patricia)

Volop concentratie bij de damesdubbel (Cindy/Patricia)

De eerste partij was op zaterdag 20 september in en tegen Weesp. Hier waren de meeste van ons team al een tijdje niet geweest. Edwin en Danny dachten dat voor hun de laatste keer dat zij hier waren het ging om een degradatiewedstrijd voor behoud in de ……. 1ste klasse. Leuke deja-vu! (Volgens mij bleven wij toen in de eerste klasse en degradeerden we het jaar later). Na 4 uur keihard badmintonnen stond er een stand van 1-7 op het wedstrijdformulier. Een makkelijke eerste overwinning in deze klasse? Dacht het niet! 5 drie-setters zijn er gespeeld en deze werden met een minimaal verschil door Almere gewonnen. Wordt een leuke return wedstrijd.

In de week voor de tweede wedstrijd, wordt door menigeen van ons team nog wat extra bewegingsuurtjes ingelast. Er wordt gefietst naar het werk, boot-camp is populair, tennissen, 10 km hardlopen. En na de badmintontraining altijd een biertje ;)

En af-en-toe ben je te laat

En af-en-toe ben je te laat (Edwin)

Zaterdagavond 27 september is de tweede wedstrijd een thuiswedstrijd. Gelijk met het eerste team. Dit keer zullen wij niet zo veel supporters wegrukken als tijdens onze kampioenswedstrijd vorig seizoen. En inderdaad, slechts een handjevol supporters stond naar onze wedstrijd te kijken. Dit in de vorm van familie en Mariska Post ons oud teamgenootje. Bavio 2 was dit keer onze tegenstander. En ook deze keer werd er voor ieder punt gevochten door beide partijen. Minder drie-setters dan vorige week maar om een indruk te geven dat het niet makkelijk ging: herendubbel (18-21 21-19 20-22), Singel Edwin (21-17 18-21 21-17), singel Cindy (19-21 20-22) gemengd dubbel Patricia/Danny (21-15 22-20). Uiteindelijk heeft team 14 een 5-3 overwinning behaald. Dit levert een gedeelde eerste plaats op in de poule. Ik heb de andere wedstrijden in onze poule even bekeken en ik denk dat we een leuk seizoen tegemoet gaan. Zo te zien zijn alle teams aan elkaar gewaagd. Gaat team 14 zich handhaven dit seizoen? Het is onze doelstelling. We gaan het meemaken!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cock op 04-10-2014 om 00:22 uur

  Klasse verslag Danny, en hoe zo handhaven? Volgend jaar gewoon wederom een klasse hoger toch?

 2. Henk Staats op 04-10-2014 om 10:26 uur

  Een meer dan leuk verslag. Het gaat vast goedkomen met de krasse knarren en de jongere dames.....

 3. Rianne op 04-10-2014 om 12:17 uur

  Leuke verslag om te lezen. Jullie inzet voor dit jaar is helemaal top. Ook erg leuk om te zien hoe Cindy, Edwin en Robbert bij Max aan het trainen zijn. Dus team 14 ga zo Door.

 4. Mariska op 04-10-2014 om 15:04 uur

  Dit is het eerste wedstrijdverslag dat ik helemaal af heb gelezen!

Reageer op dit bericht (“Team 14 – Gepromoveerd en dan … ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)