Badminton Vereniging Almere

Het Sinterklaasspel van vrijdag 23 november 2014

Bijna 30 deelnemers waren er aanwezig om het krankzinnig leuke Sinterklaasspel te spelen. Het was volgens mij de derde of vierde editie van dit populaire spel en het is jammer dat het maar één maal per jaar Sinterklaas is, alhoewel we dan de zwarte pietendiscussie ook een paar maal per jaar moeten meemaken. Maar dat kunnen we op de koop toe nemen, want juist in een vrij land al het onze, voelt altijd wel een aantal iemanden zich gediscrimineerd.

Er was een tafel met overwegend jongeren, een gemengde tafel van jong en oud en een tafel van jongere ouderen. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deelname aan dit spel er al gauw toe leidt dat een ieder zich weer als kind gedraagt en soms zelfs als een stout kind.

Het spel doet een beroep op de creativiteit van de deelnemers en zo heeft een ieder zijn voorkeuren. De één beeldt iets prima uit, de ander kan juist goed tekenen, een derde maakt graag een limerick en een ander kan weer goed kleien.

Zo was er aan de tafel met de ouderen een persoon die zijn bril vergeten had en dat is bijzonder lastig als je de opdrachten moet lezen. Daarom werd deze blinde veel geholpen door een aantal lammen en alleen dat al leidde tot hilarische toestanden. Zo werd de brilloze man een keer geholpen door de voorzitter en die las de opdracht voor en zei dat de man een stuk speculaas moest uitbeelden. "Krijg de tandwielen", zei de man, waarop de voorzitter meldde dat hij geen stuk speculaas moest uitbeelden, maar dat hij een lul de behanger moest weergeven, hetgeen ver bezijden de waarheid was. Dat lag de hulpeloze klaarblijkelijk heel goed, want hij was nog maar net begonnen met het uitbeelden van behangen of Inge van Groenigen raadde het onmiddellijk. Die heeft zeker ook ervaring met minder handige behangers en dat gold ook voor de echtgenote van de hulpeloze, Jos Wu, die het ook allemaal bekend voorkwam.
Lida Staats vond het nodig nog even te memoreren dat de voorzitter ook zo'n handige behanger was, want die presteerde het om eens in zijn behangersdrift een rol behang voor het raam te plakken.

Sinterklaas kwam ook zoals te doen gebruikelijk nog even langs. Hij zag er nog gesoigneerder uit dan vorige jaren, want de nieuwe tabberd stond de Sint uitstekend. Een aantal aanwezigen moest een test afleggen en laten zien hoe snel ze iets konden inpakken. Opvallend was dat Cock van Puffelen moeite had om een blokkie in te pakken, het ging dus niet geweldig met het blokkie van Cockie. Maaike van Duuren leek het gewend en scoorde hoog en mag van Sint naar Madrid komen voor de pietenopleiding. Maar zeg nu zelf, zo'n piet wil iedereen wel.
De Sint had wellicht toch enige spiritualiën tot zich genomen, want hij verloor zijn mijter en zette deze vervolgens à la Napoleon weer dwars op de kop. Dat is overigens niet alleen de overeenkomst tussen Sint Nicolaas en Napoleon. En u raadt het al, ze berijden alle twee een wit paard en zelfs de namen van de paarden lijken op elkaar, te weten Amerigo en Marengo.

De voorzitter maakte nog een limerick, die we hier maar deels zullen weergeven, want we willen vooral het ledenaantal op peil houden. Bovendien lopen we de kans dat een aantal leden afreist naar het Limburgse Nuth, want daar zit een viriele dame diep in de put. Zij heeft een mooie tuin met beuken, maar niemand die haar wilde.... De rest kan een ieder wel raden, want de dame in kwestie vindt het leven maar ...., overigens zonder peren.

Ank Oosterling was heel handig met kleien en kan zo op een boetseerclub, want ze had een hoog raadpercentage. Zo'n boetseerclub is ook wel wat voor Conny Cashoek, die heeft immers een professionele voorsprong want die is dagelijks in de weer met het vullen van gaatjes en het boetseren van protheses.

Jos Wu lag in de race flink op kop, maar kwam toen in de schoorsteen te zitten en er was geen schoorsteenveger in de buurt om deze schoorsteen te vegen. Zo verspeelde zij haar winstkansen. Ed Oosterling ging er met de winst vandoor en de rode lantaarndrager was de voorzitter, die had zelfs vakje 30 nog niet bereikt. Maar hij werd dan ook een aantal malen op zijn plaats gezet en soms zelfs vele plaatsen terug.

Cock van Puffelen en Ronald Blok verdienen een pluim voor opnieuw een geweldige editie van het Sinterklaasspel. Het was weer supergezellig.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. jos wu op 30-11-2014 om 20:57 uur

  Na het lezen van het bovenstaande geweldige relaas (bedankt Henk), geniet ik opnieuw na van deze met zeer veel lachsalvo's gevulde avond!!!!!! BEDANKT, Ronald en Cock: en ooooohhhhh die anagrammen en die vervelende schoorsteen..........kortom het is en blijft een superspel.

 2. conny op 01-12-2014 om 22:54 uur

  roanald en cock, het was weer hilarisch en ik maar denken wie toch hockey canons is !!

 3. Henk Staats op 02-12-2014 om 08:50 uur

  Conny, ik heb er maar niets over geschreven. Ik wilde je dat besparen :):)

 4. conny op 02-12-2014 om 23:31 uur

  dank je henk , ik heb zo langzamerhand al een trauma van alle verloren driesetters, dus dit was dan denk ik de welbekende druppel geworden :O :O

Reageer op dit bericht (“Het Sinterklaasspel van vrijdag 23 november 2014 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)