Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere: wel punten, geen sfeer

Trouwe lezers van de stukjes ven Niezing Almere weten nu wel dat de ochtend niet “mijn ding” is. We spelen veel liever ’s avonds dan voor dag en dauw, maar ik zal ophouden hierover te zeuren.

Afgelopen weekend speelden we in en tegen Ouderkerk, lekkere tijd, 9.00 uur ’s morgens. Zoals altijd zorgen we dat we ruim op tijd aanwezig zijn (deel van de warming up bestaat immers om gezamenlijk warme koffie te drinken), dus ook nu arriveerden we om 8.35 uur bij sporthal “De Bindelwijk”. Gelukkig was de deur open, maar dat was dan ook alles; de beheerder was er, maar geen kantinemedewerkers, geen tegenstander, geen badmintonvelden in de sporthal, dus kortom geen sfeer.

Arjen Niezing, reanimatie-trainer

Om 8.50 uur kwam de eerste speelster van Ouderkerk aan (woont naast de sporthal, dus waarom zo laat), gelukkig wist ze waar het knopje van het koffie-apparaat zat, dus toch nog koffie. Ze zei:” we kunnen rustig een bakkie nemen, de rest komt toch iets later” (Hoe zo, wij waren om @#% 8.00 uur vetrokken uit Almere). Bovendien zijn wij het enig team vandaag, dus we hebben 3 banen ter beschikking, als we wat dubbel spelen zijn we ruim op tijd klaar. Om kwart over negen was de rest van Ouderkerk gearriveerd en werden de velden in alle rust opgezet.

Als je dan gewend bent dat alles is geregeld bij een thuiswedstrijd (kantine is er, zaal in orde, etc), valt deze benadering een beetje verkeerd, in ieder geval waren we erg gebrand en behoorlijk scherp.

Ook het spelen van de enige wedstrijd in een sporthal was even wennen, slecht met een man of 12 in een voor de rest legen hal geeft een beetje een troosteloos idee, toch hebben we een goeie wedstrijd gespeeld en wederom vijf punten aan ons seizoenstotaal toegevoegd. Blijkbaar waren een aantal spelers van Ouderkerk hier teleurgesteld over, want direct na de laatste partij schudden twee van hen ons de hand en vertrokken naar huis. Kortom een lesje gastvrijheid zou hier niet misstaan.

Er waren nog drie Ouderkerkers over en zij waren wel gezellig, echter er was nog steeds geen kantinepersoneel opgekomen, dus we moesten het nog steeds met koffie doen (trouwens ook de Ouderkerkers waren hier behoorlijk ontstemd over, zoals een heer zei:”je huurt volgens mij uren in een sporthal, inclusief bediening in de kantine).

Dan nog dit: lezers van mijn stukje zijn ondertussen bekend met onze sponsor, Arjen Niezing. Om z’n bevlogenheid met het team weer te geven het volgende: ik was koud 10 minuten thuis van de wedstrijd of de telefoon ging; “met de sponsor, en hoeveel is het geworden” Toen ik vertelde dat we met 5-3 hadden gewonnen zei Arjen:” dat is je maar geraden ook, want je staat 2 plaatsen hoger in de stand en je had al 13 punten meer voor je begon.

Volgende week mogen we naar Kortenhoef, tegen “De Treffers”. We mogen uitslapen dit keer, we hoeven pas om zondagmorgen 9.45 uur (zucht).

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere: wel punten, geen sfeer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)