Badminton Vereniging Almere

Een aquariumwedstrijd

Qontent Almere heeft zondagmiddag 21 december 2014 in Amsterdam met 1-7 gewonnen van Slotermeer en daarmede handhaaft Qontent Almere zich keurig op de derde plaats in de Carlton Eredivisie. Opvallend was dat er meer Almeerse toeschouwers waren dan die van Slotermeer, maar die toeschouwers moesten de verrichtingen van de spelers op één van de banen bijna volledig aan zich voorbij laten gaan. Bij het ontwerp van deze overigens prachtige gifgroene sporthal heeft de architect niet aan de toeschouwers gedacht. Als je de wedstrijd op deze baan wel wil volgen dan ben je genoodzaakt om op de tribune door plexiglas heen te kijken en dat geeft een goed idee hoe vissen zich in een aquarium voelen.

Trainer-coach Erik Staats had er ditmaal voor gekozen om de mannen Stephan Branderhorst en Alex Vlaar te laten dubbelen en die voelden zich als een vis in het water tegen Erwin Molenaar en Nick Eijssens. Van een echte partij was nauwelijks sprake met de cijfers 15-21 en 8-21.

Qontent

Hoe anders verliep het vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Yvonne Sie tegen Raquel Humphris en Jessica Ottenhof. De Almeerse S-jes wonnen de eerste game met 15-21 en er leek niets aan de hand. In de tweede game kwam het Slotermeerduo sterk terug en zij pakten de winst met 21-12. In de derde game was het spannend. Een ruime voorsprong van Seinen en Sie werd verspeeld en Ottenhof en Humphris kwamen zelfs nog op voorsprong met 16-15. Uiteindelijk wonnen de Qontentladies de derde game met 19-21.

Justin Teeuwen schitterde vorige week nog in zijn single tegen Mark Caljouw, maar tegen Leon Nottelman ging het een stuk moeizamer. De Nottel won de eerste game verdiend met 21-18 en leek ook de tweede game naar zich toe te trekken, want hij stond steeds op voorsprong. Toch stal Teeuwen de tweede game met 20-22 en perste er zo een derde game uit. En die game liet Teeuwen de vermoeide Nottelman achter zich met 10-21.

Tegenstander Slotermeer

Manon Sibbald had in haar single alleen fikse tegenstand van Esther Kuilman in de eerste game (19-21), maar in de tweede game ging Sibbald als een trein en pakte de game en dus de partij met 7-21.

Branderhorst hield in zijn mannensingle zowel in de eerste als de tweede game steeds voldoende afstand van Ralph Starren om niet in gevaar te komen. Branderhorst won met 14-21 en 16-21.

Tamara van der Hoeven speelde een uitstekende eerste game tegen Raquel Humphris en overklaste de Slotermeerse met 12-21. Maar Humphris liet het niet op zich zitten en won de tweede game met 21-12 om vervolgens ook de derde game met 21-14 in eigen huis te houden. Het zou het enige punt zijn voor Slotermeer in deze wedstrijd.

Dave Khodabux en Yvonne Sie stonden tegenover Ralph Starren en Jessica Ottenhof in de eerste mix. Met 16-21 en 21-23 was de winst voor De Buks en Sie en leek het spannender dan het was.

Justin Teeuwen en Cheryl Seinen speelden de eerste game in hun mix Leon Nottelman en Esther Kuilan volkomen weg met 10-21. Vervolgens bakten de Almeerders er in de tweede game helemaal niets van en was het 21-10 voor Slotermeer. In de derde game stonden Teeuwen en Seinen vervolgens voor met 12-18 maar ze lieten toe dat het toch nog 19-18 voor Slotermeer werd. Uiteindelijk waren de Almeerders voldoende bij de les om er 19-21 van te maken, maar het had zo maar verkeerd af kunnen lopen.

Op 3 januari 2015 speelt Qontent Almere in Wateringen de uitwedstrijd tegen Van Zundert Velo.

Qontent

De spelers en de begeleiders van Qontent ALmere verzochten mij om u namens hen prettige feestdagen toe te wensen en alle fans hartelijk te danken voor hun support.

Van Soerland Sport

Reageer op dit bericht (“Een aquariumwedstrijd ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)