Badminton Vereniging Almere

BVA Jeugdcompetitie 2014-2105, vijf teams kampioen!

De reguliere jeugdcompetitie zit er weer op! Voor dit seizoen had de BVA maar liefst 18 jeugdteams ingeschreven. En tot aan de laatste partij van de laatste wedstrijd op de laatste speeldag was het spannend op hoeveel jeugdige kampioensteams de teller zou blijven steken. In totaal gaan de felicitaties uit naar vijf jeugdteams! Zij mogen zich nu gaan opmaken voor de Regiokampioenschappen.

Klasse onder 19 veren
Met maar 1 poule in deze leeftijdscategorie en uiteindelijk slechts zes teams in totaal was de BVA eigenlijk oververtegenwoordigd met drie jeugdteams. Onze J3 bleek aan het einde van de noodgedwongen korter dan gewenste rit het sterkste team. Edith, Marjon, Bas en Mathijs van harte gefeliciteerd met weer een kampioenschap! De J1 eindigde hier als derde en de J2 is na een knappe tweede helft nog als vierde geëindigd.

Klasse onder 17 veren
Met drie poules en vier BVA teams wist alleen de J4 goed bovenin mee te doen. Helaas hebben ze door de blessure van Dina niet volwaardig mee kunnen strijden om de eerste plaats en bleek de tweede plaats het hoogst haalbare. De drie andere teams hebben best een moeilijk seizoen achter de rug. Voor veel spelers was het vooral een kwestie van ervaring opdoen in deze pittige klasse. Meedoen om de ereplaatsen zat er niet in, ondanks een aantal goede uitslagen in de laatste wedstrijden.

Klasse onder 17 nylon
Ook de twee teams in deze klasse hebben het niet eenvoudig gehad. Voor zowel de J8 als de J9 was dit niet verrassend omdat het nagenoeg allemaal spelers zijn die voor het eerst competitie gingen spelen. Dan kom je over het algemeen toch wel meer ervaren teams tegen. Ook hier was er wel duidelijk progressie zichtbaar in met name de laatste maand.

Klasse onder 15 nylon
In deze klasse bestond de BVA afvaardiging uit vier teams. Daar waar de J10 en J11 als zesde hun competitieseizoen afsluiten zijn zowel de J12 als de J13 bovenaan geëindigd. Annabel, Iris, Marco en Andrew lieten er vanaf het begin geen twijfel over bestaan wie het sterkst was in hun poule en hebben uiteindelijk slechts drie (!) partijen verloren. Laat de cijfers hier maar voor zich spreken. Voor de J13 gevormd door Andrea, Mijntje, Amarante, Joost en Noah bleef het tot de laatste wedstrijd nog heel spannend, maar wisten ze hun voorsprong van twee punten goed vast te houden. Beide teams mogen het nu op de Regiokampioenschappen al in de eerste wedstrijd tegen elkaar opnemen.

Klasse onder 13 nylon
De spelers van de J16 maakten allemaal hun debuut als competitiespeler. En als je dan in 40 van de 96 wedstrijden als winnaar het veld afstapt heb je het goed gedaan. Een keurige vijfde plaats. De spelers van de J14 en de J15 waren vanaf het begin af aan al duidelijk op jacht naar de eerste plaats en wat ‘ervaring’ komt dan zeker van pas. Lianne, Alyssa, Ilse, Tristan, Edo en Jeroen wisten alle 14 wedstrijden winnend af te sluiten en kwamen uit op 93 gewonnen wedstrijden. Overtuigend is niet eens het juiste woord hier. Ook Dagny, Dominique, Sam en Raphael eindigden ruim bovenaan met twaalf punten voorsprong op de nummer twee. In twaalf wedstrijden werd slechts driemaal gelijk gespeeld en verder alleen maar gewonnen.

Klasse onder 11 nylon
In wat ook wel de C-klasse wordt genoemd hebben onze beide teams zich uitstekend geweerd. De J18 annex C2 bestaande uit vijf ‘kanjers’ van meiden is op een knappe derde plaats uitgekomen waarbij er 71 punten werden verdiend. Voor de J17 of ook wel C1 was het een bijzonder spannende competitie. De climax was daar de derde game van de laatste partij van de laatste wedstrijd tegen de medekoploper. Helaas viel dat kwartje net verkeerd, maar met 1 punt achterstand kunnen ze ook terugkijken op een uitstekend seizoen.

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd! De jeugdige kampioenteams zullen 2 februari voor aanvang van de play-of wedstrijd van team 1, Qontent Almere, gezamenlijk gehuldigd worden om zich daarna voor te gaan bereiden op de Regio Kampioenschappen. Binnenkort meer nieuws hierover op onze site.

Reageer op dit bericht (“BVA Jeugdcompetitie 2014-2105, vijf teams kampioen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)