Badminton Vereniging Almere

Content met Heineken Almere 8

Eindelijk was het dan zover. Op vrijdag begon ons, al in september georganiseerde, weekendje weg met het team. Na jaren weer een keer bij AMOR in de poule betekende dat het weekendje zeker zou plaats vinden in Groningen, waar de Drie Gezusters meer dan een begrip is (zijn?). We verzamelden na de training van Bas en Suus bij Bas thuis, waar we onze Nick nog moesten opwachten. Hij zat deze week weer in Roemenië met zijn explosieven.

Na een tussenstop in Groningen bij het neefje van Suus, waarbij we voor het eerst in aanraking kwamen met AH Pilsener (of dat nou een aanrader is?), reden we door naar ons stulpje voor de komende twee dagen in Ten Boer.

Ideaal: twee keer een twee persoonsappartement en een voor vier personen. We hadden een mooie woonkamer erbij, welke na ons vertrek er een stuk minder florissant uit zag...

Om 23.30 pakten we twee taxi's naar de stad om los te gaan bij de Drie Gezusters. Iedereen had er zin in. Nadat we naar een band hadden geluisterd waarin de mannen vrouwen waren en andersom en wat cocktails hadden verorberd, hadden we onze plek gevonden in de draaibar. Daar gingen we verder waar we mee bezig waren: beetje dansen, springen en drinken. Op een gegeven moment werd ook de Tequila fles gevonden en toen ging het wat sneller allemaal. We taaiden af naar de locale shoarma tent Cairo om de dosis knoflook weer een boost te geven. En goede shoarma was het.... De volgende dag werden we wakker met de smaak van een dood beest in de mond dus dan weet je dat het goed zit.

De taxi moest nog een keertje stoppen omdat Rob het nodig vond zijn territorium af te bakenen.

Toen begon het pas echt... Bas en Nick wilden tv kijken maar het verliep anders. Nick lag op een opklapbed en om een of andere reden zat hij ineens tussen het bed en de muur in. De ruzie om de afstandsbediening was begonnen en nu werd Nick niet beschermd door een paar kalasjnikovs uit Roemenië en hij viel ten prooi aan Bas. Uiteindelijk was het een uur later om 6 uur stil...

Op zaterdag hebben we onze rust gepakt want we wisten dat het in de avond weer begon. Na het spelletje Kakkerlakkensalade en wat poker gingen we eten bij de plaatselijke Chinees. 'All you can eat' op een ander level dan we gewend zijn in Almere. We kwamen om 19 uur binnen en de bakken die toen al op waren werden niet meer aangevuld. Een voordeel: we wisten ook niet wat er in de bak zat dus dan mis je het niet...

Na het eten begonnen we met pokeren en zijn we pas om 0.30 uur door de taxi naar de stad gebracht, waar we weer een ontmoeting hadden met de drie zusjes. De draaibar was direct weer onze spot. En ook Cairo mocht weer genieten van onze aanwezigheid. Ook Rob kon er dit keer van genieten.

En weer hadden Nick en Bas elkaar weer gevonden. Hier is onze yell ook ontstaan: 'Team 8, team 8, team 8, we springen met z'n allen op Nick vannacht'. Om 06.30 werd het weer stil. Met een stijve nek werd Nick wakker en nam bij uitzondering maar een pijnstiller want we konden geen heer missen natuurlijk.

En dan de wedstrijd. We verlieten op tijd ons stulpje en dronken ons gebruikelijk biertje en wijntje voor de wedstrijd. Heineken heeft overigens te kennen gegeven dat ze ons willen sponsoren. We zijn nog in onderhandeling, maar het ziet er goed uit voor Heineken.

Na de line-up begonnen de wedstrijden. We stonden na een spannende damesdubbel ineens 2-0 voor en zagen de groningers hun droom op kampioenschap behalen in eigen huis in rook opgaan... Ze moesten 7-1 winnen en dat zat er al niet meer in voor de snelle rekenaars onder ons. Onder luid gejuich voor elk punt wat Almere maakt en de wave na elke wedstrijd, leek de tegenstander steeds geïrriteerder te raken.

Wij spelen volgende keer tegen de directe concurrent van AMOR en dan zal de kampioen duidelijk zijn. Helaas geen champagne nog in Groningen.

Uiteindelijk is het 5-3, maar dat mocht de pret niet drukken. We doen het volgend jaar weer maar dan zonder wedstrijd. Hopelijk gaat Heineken er mee akkoord als we beloven dan wel te stappen met ons sponsorshirt aan. Wellicht vergeven ze ons dat er dan geen wedstrijd plaats vindt.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 19-01-2015 om 17:30 uur

    Heel leuk, het kan dus met Almeerders ook in Groningen.

Reageer op dit bericht (“Content met Heineken Almere 8 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)