Badminton Vereniging Almere

De Nationale IQ test bewijst het: Van badminton word je slim !!

Woensdagavond 21 januari hebben Stephan Melein en Conny Cashoek de BVA vertegenwoordigd in studio 24 om deel te nemen aan de nationale IQ test. Na urenlange voorbereiding op internet, 3 x de Dikke van Dale te hebben doorgelezen, alle tafels van 1 t/m 1339 uit het hoofd te hebben geleerd en een half jaar lang de geheugentrainer van omroep MAX te hebben gespeeld waren we er klaar voor (dachten we). Om half zeven moesten we aanwezig zijn in de studio en stipt als wij zijn, waren we er natuurlijk ruim op tijd om vervolgens anderhalf uur te wachten in een snikhete ruimte samen met 250 andere deelnemers. Je begrijpt, dit kwam ons IQ niet bepaald ten goede vooral toen ook de koffie nog eens op bleek te zijn (smoezenboek deel 1).

Rond kwart over acht had iedereen zijn plaatsje op de tribune gevonden met het bijbehorende stemkastje en na het verplichte rondje juichen en klappen oefenen ging het dan gebeuren. We waren in elk geval al opgelucht dat we niet als laatsten konden eindigen omdat bij de prominenten de ouwehoeren meespeelden, die konden we zeker wel verslaan. Bovendien was de tune van ons vak ook de welbekende hymne We are the champions, dus wat kon er eigenlijk misgaan ?

Stephan Melein, voorzitter der STC en Conny Cashoek, secretaris

Bij de eerste taalvragen verspeelden we direct al een aantal punten doordat we beiden wat ruzie hadden met het stemkastje en dus te vroeg of te laat of verkeerd drukten (smoezenboek deel 2). Thuis is het op de een of andere manier altijd gemakkelijker, daar lopen geen cameramensen net voor het beeldscherm langs of heb je niemand naast je zitten die hardop zit mee te rekenen of te denken. Als je die thuis wel hebt zet je hem buiten de deur maar dat ging hier helaas niet (smoezenboek deel 3 en 4). Inmiddels raakten we toch aardig op dreef en konden we nog even hopen op eeuwige roem. In onze flitsende Adidas trainingspakken en Qontent shirts hadden we immers al een psychologische voorsprong op de toch duidelijk minder geklede andere badmintonners, tafeltennissers, tennissers, roeiers en motorrijders.

Juist op dat moment kwamen de fotovragen en daar gebeurde het….. Op de kleine monitor 4 foto’s tegelijk en wij midden op de tribune (rij 4), een vergrootglas was wenselijk geweest. We hebben allebei al moeite met de lijnen in het badmintonveld dus je begrijpt dat de kleine finesses in deze foto’s ons totaal ontgingen (smoezenboek deel 5). Gelukkig konden we bij de laatste vragen de eindsprint inzetten, deze gingen namelijk over de biertap. Stephan is altijd goed in het aansluiten daarvan en ik in het opdrinken dus hier lag onze kracht. Alleen jammer dat de prominenten een heerlijk koel biertje gepresenteerd kregen en wij niet. En dan het wachten op de uitslag en daar word ik dan toch zo vrolijk van, wat blijkt: Vrouwen scoren een gemiddeld IQ van 101 en mannen van 99 (eigenlijk wisten we dit altijd al he dames?).

En dan natuurlijk het moment van de avond, de winnaar is……… ??? De aankondiging dat de winnaar uit het sportvak kwam zorgde toch voor enige euforie, het zal toch niet ?? Nee inderdaad niet , we zijn afgetroefd door een tafeltennisser. Die zat vooraan en zag natuurlijk wel de monitor (smoezenboek deel 6) Gelukkig scheelden Stephan en ik slechts 2 punten zodat we gewoon samen verder kunnen dubbelen in de toekomst en bovendien hebben we het IQ van het sportvak formidabel omhoog gekrikt en een heel gezellige avond gehad.

Maar misschien nog wel het beste nieuws is dat bleek dat de sporters verreweg de slimsten van de avond bleken te zijn en dat de badmintonners in dit vak zeer ruim waren vertegenwoordigd. We kunnen dus eigenlijk maar 1 conclusie trekken:

Van badmintonnen word je slim ! (of ben je slim als je badminton speelt ?)

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 22-01-2015 om 13:45 uur

  Leuk stukje Conny!!

 2. Fam.melein op 22-01-2015 om 13:57 uur

  De slimheid, zal wel door de ouders meegegeven zijn, gefeliciteerd met de uitslag.??

 3. Jan op 22-01-2015 om 15:55 uur

  Het zit gewoon in de familie, Conny. Leuk verslag ook. Een goed span, Stephan en jij.

 4. Henk Mostert op 23-01-2015 om 22:01 uur

  Je schrijft veel te weinig Connie. Leuk en plezierig te lezen

Reageer op dit bericht (“De Nationale IQ test bewijst het: Van badminton word je slim !! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)