Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere ondanks verlies zeker van de derde plek

Qontent Almere heeft zaterdagavond 17 januari 2015 uit met 5-3 verloren van BC Duinwijck. Het was een ietwat ongelukkige nederlaag, omdat Justin Teeuwen geblesseerd uitviel en daarmede een verliespunt te incasseren kreeg. Verder was opvallend dat trainer-coach Erik Staats drie spelers uit Adidas Almere-3 had meegenomen, waaronder twee jonkies, omdat er volgens de coach in feite niet veel meer op het spel stond en dit een mooi leermoment voor ze kon zijn.

Stephan Branderhorst was ziek en Dave Khodabux werd een week rust gegund. Voorts was Alex Vlaar net terug uit Polen en ondanks dat bereid om te spelen in Adidas Almere-2. Dat was een uitgelezen kans voor Ruben Wijnands (18 jaar) en Thomas Sibbald (16 jaar) om in de Carlton Eredivisie te debuteren en het moet gezegd ze stelden bepaald niet teleur.

Ruben Wijnands en 'good old' Dennis Steenland vonden aan de andere kant van het net Jules Bakker en Bart Gerrits. De eerste game ging gelijk op (18-21), maar de tweede game was duidelijk voor Qontent Almere met 12-21, waarbij het goede spel van Wijnands erg opviel bij de Almeerse amateurcoaches die op de, overigens schaars gevulde, tribunes zaten.

Qontent

Manon Sibbald debuteerde in de vrouwendubbel en samen met Yvonne Sie lieten ze een sprankelende partij zien tegen Karina de Wit met Akvile Stapusaityte die pas in drie games werd beslist (17-21, 21-15 en 22-20). Daarbij moet worden gezegd dat het Almeerse koppel volop winstkansen had in de derde game en dat was zeker het geval toen ze nog met 13-17 voor stonden.

Justin Teeuwen had ietwat verrassend de eerste game in zijn single verloren van Jerry Natenstedt (21-11) en moest in de tweede game opgeven, omdat hij ongelukkigerwijze een enkelblessure opliep en daar was Teeuwen niet blij mee, maar de technische staf van Qontent Almere al helemaal niet.

Van Soerland Sport

Tamara van der Hoeven (16 jaar) en Dorien Lups maakten er een marathonpartij van, waarbij lang onduidelijk was wie er uiteindelijk zou winnen. Van der Hoeven kon haar stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden geen vervolg geven en capituleerde in de derde game (21-13, 15-21 en 21-18). Dat was jammer, want het ging om een broodnodig punt voor Qontent Almere.

Thomas Sibbald kon zich in zijn single tegen Keven de Waal naar hartenlust uitleven en voldeed ruim aan de verwachtingen bij zijn eerste wedstrijd in de eredivisie. Met 15-21 en 14-21 gaf hij de tussenstand in de wedstrijd een dragelijker aanzien voor Qontent Almere.

Manon Sibbald moest het in haar single opnemen tegen de Litouwse Akvile Stapusaityte en die ging als een raket van start en overdonderde Sibbald volkomen door een voorsprong te nemen van 9-0. Toch vocht Sibbald zich terug en ze verloor weliswaar met 21-9 en 21-11, maar één ding is zeker Qontent Almere heeft met deze net 20-jarige Sibbald in meer dan één opzicht een juweel in huis!

Dennis Steenland en Cheryl Seinen, wat kan die trouwens smashen, maakten het Jerry Natenstedt en Dorien Lups erg lastig in een partij die het aanzien meer dan waard was. De eerste game was voor de Haarlemmers met 21-16. In de tweede game leek het er op dat Natenstedt zich ernstig blesseerde, maar hij kon toch verder en het Duinwijckduo won de tweede game met 21-17.

Ruben Wijnands en Tamara van der Hoeven speelden in hun gemengd dubbel tegen Karina de Wit en Jules Bakker, tevens voorzitter van Duinwijck en dat is toch een leuk gegeven. Wijnands en Van der Hoeven verloren de eerste game van het zeer ervaren duo met 21-12, maar het Qontent Almereduo won de tweede game met 14-21,waarbij opviel dat Wijnands een zekere rust bewaarde. Dat zetten de Almeerders door in de derde game en die werd verdiend met 17-21 gewonnen.

De coaches Staats en Vlaar toonden zich tevreden over het spel van de invallers aan Almeerse zijde en konden zich ook vinden in het resultaat van de wedstrijd. Volgende week speelt Qontent Almere de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie in Sportcomplex RCS tegen Roosterse. Wie er uiteindelijk tweede of derde gaat worden in de eredivisie is nog niet helemaal beslist, want Duinwijck moet op bezoek bij Amersfoort, dat weliswaar op de vierde plaats staat, maar torenhoog favoriet is voor de landstitel.

Qontent

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere ondanks verlies zeker van de derde plek ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)