Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere wint met 5-3 van de Roosterse BC

Qontent Almere heeft zaterdagavond 24 januari 2015 in Sportcomplex RCS de laatste wedstrijd in de Carlton Eredivisie met 5-3 gewonnen van het Limburgse Roosteren. Op deze 'uitzwaaiwedstrijd' waren toch weer zo'n 125 toeschouwers afgekomen en die hebben leuke partijen gezien, want de Limburgers waren zeer terecht niet van plan om zich bij een nederlaag neer te leggen. De man in vorm aan de Almeerse kant was Dave Khodabux, want die speelde als een tijger.

Alex met weergaloze Dave

Dave Khodabux met Alex Vlaar hadden in de eerste game weinig moeite met Ceriel Custers en Nico Hermans (21-10). In de tweede game namen de Almeerders gas terug en dat was voor het publiek wel zo leuk, te meer daar De Buks de kans greep om zijn volledige slagenarsenaal aan hoogstandjes te presenteren. Dat was genieten voor een ieder (22-20).

In het vrouwendubbel was het deze maal de beurt aan Cheryl Seinen met Manon Sibbald om een goede uitslag neer te zetten tegen Wendy Hoeve en Linda Hoedemakers. En het Qontentduo deed ook met 21-16 en 21-12.

Qontent

Justin Teeuwen was in zij mannensingle bepaald niet op dreef tegen Marijn Put en de laatste won verdiend met 12-21 en 10-21.

Manon met vrolijk dansende paardenstaart

Manon Sibbald en Wendy Hoeve maakten er een spannende partij van. Hoeve gebruikt haar lengte heel erg goed en won de eerste game met 11-21. De tweede game was voor Sibbald met 21-19. De derde game stond Sibbald nog met 11-7 voor, maar Hoeve kwam sterk terug en won uiteindelijk met 16-21.

Stephan Branderhorst speelde de shuttle rustig rond en won zoals verwacht van Nico Hermans met de cijfers 21-10 en 21-12.

Tamara van der Hoeven verloor in drie games van Roxanne Molenmaker in een partij met wisselende kansen (11-21, 21-14 en 13-21).

Tamara in een uiterste poging

Dave Khodabux met Yvonne Sie waren in het gemengd dubbel te sterk voor Marijn Put met Roxanne Molenmaker (21-12 en 21-19).

Alex Vlaar met Cheryl Seinen stelden de overwinning veilig door met 21-16 en 21-14 te winnen van Ceriel Custers met Linda Hoedemakers.

Na afloop van de wedstrijd bedankte trainer-coach Erik Staats het aanwezige publiek voor de ondersteuning tijdens de thuiswedstrijden van Qontent Almere en gaf hij aan dat het voor de Almeerders nu pas echt gaat beginnen. Hij besloot met de woorden dat hij vurig hoopte dat ook de komende twee halve finale wedstrijden het publiek opnieuw achter Qontent Almere gaat staan, want de steun van het publiek is onontbeerlijk.

Tijdens de teambijeenkomst voor de wedstrijd werd de jarige coach is het zonnetje gezet door de spelers en de begeleiders met een play-off overlevingspakket en daar was de coach zichtbaar door geraakt.

Qontent Almere gaat zich nu opmaken voor de play-offwedstrijden tegen het Haarlemse Duinwijck en maandag zal bekend zijn wanneer deze wedstrijden worden gespeeld.

Van Soerland Sport
Qontent

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere wint met 5-3 van de Roosterse BC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)