Badminton Vereniging Almere

Almere J14 Regionaal Kampioen

Voor team van coach Suzanne en teamcaptain Tristan Eshuis was het zondag 8 februari zover. Na het behaalde kampioenschap mochten ze het nu opnemen tegen de andere U13 kampioenen uit Noord-Holland. Omdat er direct gestart werd met een halve finale was het nog even nagelbijten tot 12.00 alvorens ze de baan op mochten tegen De Shuttle uit Wormer.

Natuurlijk werd er vooraf al gespeculeerd over een mogelijke finale tegen Almere J15, dat in de andere halve finale stond, maar dan moest er eerst gewonnen worden.

Na een peptalk van de coach mocht Tristan aantreden voor de heren enkel. Al snel werd duidelijk dat J14 super gemotiveerd was. Als een ware aanvoerder gaf Tristan het goede voorbeeld en speelde een super partij. Met gevarieerd spel liet hij zien een maatje te groot te zijn voor zijn tegenstander. Daarna mocht Lianne namens de dames de enkel spelen. Ook Lianne liet er geen misverstand over bestaan dat J14 vol voor de finale ging. In 2 sets wist zij Almere op een 2-0 voorsprong te zetten. In een best of five kon dus gelijk in de derde partij al de beslissing vallen. Hiervoor moesten Edo en Alyssa gaan zorgen. Met verzorgd badminton lieten zij de ouders en andere supporters zien dat die zich geen zorgen hoefden te maken. Deze partij zou gewoon in 2 sets binnengehaald worden. Met een 3-0 was het voor de tegenstander wel duidelijk dat er maar 1 recht had op de finaleplaats. Toch wilden onze kanjers nog de overige wedstrijden spelen. Zelfs nu spanning eraf was gaven ze nog vol gas. Het resultaat was een dikke 5-0 waar ik als vader gewoon nog even een vette streep onder zet. Super!

Ondertussen werd er wel al met een schuin oog gekeken naar de wedstrijd van J15. Deze kanjers waren gezien het gejuich en de aanmoedigingen te horen in een flinke strijd verwikkeld met hun tegenstander, BV ’t Vennewater. Gelukkig kwam de gedroomde finale uit. Twee teams van BV Almere.

In de finale werd er op 2 velden tegelijk gestart. Tristan nam het op tegen Sam en Ilse tegen Dominique. Tristan had er weer zin in en bezorgde Sam een zware wedstrijd. Hoewel Sam zich niet zomaar gewonnen gaf was het toch Tristan die de overwinning over de streep trok. Op de andere baan was het Dominique die de bovenliggende partij was. Ilse deed haar stinkende best maar moest toch haar meerdere erkennen. Zo snel als het 1-0 was stond het alweer 1-1. Daarna was het de beurt aan Alyssa en Edo. Dit superduo van J14 trof in Dagny en Raphael een gevaarlijke tegenstander. Maar Alyssa en Edo waren deze zondag superscherp en een 2-1 voorsprong zorgde ervoor dat Jeroen en Tristan het regiokampioenschap over de streep konden trekken. Met Sam en Raphael als tegenstander ontstond er een leuke wedstrijd waarbij de eerste set verdiend door Jeroen en Tristan werd gewonnen. De 2e set verliep aanzienlijk moeilijker maar uiteindelijk werd dan toch het kampioenschap binnengehaald. Geweldig gedaan! Onze toppers mogen nu op voor het Nationaal Kampioenschap in Zutphen. Dat wordt vast en zeker genieten en wij zijn nu al ongelofelijk trots op jullie. Namens alle ouders wil ik jullie bedanken voor jullie enthousiasme en teamspirit die jullie dit seizoen getoond hebben. Uiteraard ook onze dank voor de coach. Suzanne je was geweldig voor onze kids!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Edwin G op 09-02-2015 om 22:30 uur

  Geweldig J14. Gefeliciteerd en veel succes in Zutphen.

 2. Astrid op 10-02-2015 om 06:04 uur

  Van Harte Gefeliciteerd toppers!

 3. Frank W op 10-02-2015 om 08:41 uur

  Ook nogmaals van J15 van harte gefeliciteerd en heel veel succes in Zutphen .

 4. Henk Staats op 10-02-2015 om 09:01 uur

  Van harte gefeliciteerd. Klasse.

 5. remco op 10-02-2015 om 09:05 uur

  Toppers! Mooie prestatie

Reageer op dit bericht (“Almere J14 Regionaal Kampioen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)