Badminton Vereniging Almere

DKC de terechte landskampioen

Met de Finnen viel er niet te winnen, dat zou zo maar de kop van een krantenbericht kunnen zijn. Want de Finnen van Duinwijck waren bepaald niet op dreef op zaterdag 21 februari 2015 in de Maaspoort te Den Bosch tegen het Haagse DKC. De DKC-spelers, gesteund door een grote schare aanhangers, waren ontketend en niet van plan de finale wedstrijd te verliezen. En dat deden ze dan ook niet.

Michiel Kruijt met Dennis van Daalen de Jel speelden de mannendubbel tegen Iikka Heino met Jerry Natenstedt. De eerste game ging gelijk op en werd met 21-19 gewonnen door DKC maar in de tweede game bleek dat de DKC-ers toch echt beter waren (21-12).

Alida Chen en Ginny Severien konden het niet bolwerken in de damesdubbel tegen de Engelse Alexandra Langley met de Litouwse Akvile Stapusaityte. De eerste game was ruim voor het Duinwijckduo (13-21), maar in de tweede game ging het min of meer gelijk op, maar was de winst toch voor de Haarlemmers (19-21).

In de mannensingle werd de Fin Anton Kaisti gedeclasseerd door Mark Caljouw met tweemaal de cijfers 21-9. Nu was Kaisti wellicht niet topfit, na een bezoek aan de kaakchirurg, maar het verschil tussen beide spelers was schrijnend.

Alida Chen bracht na haar singlepartij tegen Dorien Lups de voorsprong op 3-1 voor DKC want Chen was een maatje te groot voor Lups (21-16 en 21-7).

Dennis van Daalen de Jel vocht als een ridder van de ronde tafel om zijn partij tegen de Fin Ikka Heino in winst op te zetten. De eerste game won Van Daalen de Jel nipt met 23-21 en het leek er op dat hij de tweede game met machtvertoon zou winnen, want aanvankelijk nam Van Daalen de Jel een leuke voorsprong. Toch kwam de Heino sterk terug en maakte de achterstand goed en won met 16-21. Maar in de derde game kon er geen misverstand over bestaan wie deze zou winnen. Van Daalen de Jel wilde gewoonweg winnen en deed dat met de cijfers 21-15 en bracht de voorsprong van DKC in deze wedstrijd op een comfortabele 4-1.

Ginny Severien speelde in de halve finale wedstrijden tegen Jie Yao twee prachtige partijen. Het leek er dan ook op dat Ginny voortaan als Ginny Soeverein door het leven zou gaan. Maar vandaag in haar partij tegen de in de Carlton Eredivisie ongeslagen Akvile Stapusaityte ging het mis. In de eerste game was er nog sprake van een echte partij, want Severien kwam tot 19-21 tegen Stapusaityte, maar in de tweede game was het de drievoudig nationaal kampioene van Litouwen die de dienst uitmaakte en dat blijkt wel uit de cijfers 8-21.

Op naar de eerste gemengd dubbel met in de arena Michiel Kruijt met Veerle Wijers tegen Anton Kaisti met Betty Timmerman. Met 18-21 was de eerste game voor Duinwijck, maar de tweede game was met 21-17 voor DKC. Duinwijck moest deze derde game winnen om er nog een tweede mix uit te halen en wellicht nog een golden game als de tweede mix gewonnen zou worden door de Haarlemmers. En het leek de Haarlemmers te lukken, want in de derde game stonden ze nog met 16-19 voor. Kruijt had echter nog niet alles verschoten en Wijers, een speelster die zwakke momenten afwisselt met hele sterke momenten, ging mee in de flow van Kruijt en zo wist het DKC-duo, onder luide toejuichingen van de Haagse supporters, de derde game alsnog op hun naam te schrijven met 21-19!

Nu was het al vanaf de ochtenduren feest voor de DKC-supporters, maar nu werd het een feestelijk gekkenhuis in Oeteldonk.

De finalewedstrijd in de Carlton Eredivisie werd gespeeld in een geweldige ambiance en de organisatie van dit evenement, waaronder de badmintonvereniging BCH, verdient een pluim. En DKC was de terechte winnaar, daar kan geen misverstand over bestaan!

Reageer op dit bericht (“DKC de terechte landskampioen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)