Badminton Vereniging Almere

J13 speelt regiokampioenschappen

Vandaag was het de dag dat J13 de regiokampioenschappen mochten spelen. Amarante, Andrea, Noah, Joost en Mijntje mochten beginnen in de kwartfinale tegen de J12. Jammer dat er uit de loting een wedstrijd tegen het andere Almeerse team onder 15 was geloot. Alle koppies stonden strak voor deze kwartfinale. Veel opa's, oma's vaders en moeders op de tribune. Van te voren nog afgesproken dat zij niet mochten coachen. Nog een beetje verwarring of juichen dan wel mocht begonnen de spelers aan de wedstrijd.

Wat werd er door beide partijen goed gespeeld. Wat kunnen die kids al goed spelen en in de toekomst zit het vast goed met het eerste team van Almere met al die talenten. J13 won en dat betekende dat zij door mochten naar de halve finale.

Wat een grote jongens en meiden kon de tegenstander inzetten. Noah was niet onder de indruk van het lengteverschil en speelde zijn beste spel. Andrea vocht voor wat ze waard was en dat is heel veel en nog net niet genoeg voor de winst tegen een meisje wat vier jaar ouder is en twee koppen groter. De stand was hiermee 1-1. Toen de mix. Mijntje en Joost speelde als een echt team. En zeker in de tweede set verdiende zij meer dan ze kregen. Over het 'setpunt' van Mijntje en Joost ontstond veel discussie. In of uit? We zullen het nooit weten en helaas konden Joost en Mijntje die teleurstelling niet meer te boven komen. De tegenstander won. En zo stond Almere J13 2-1 achter. Joost en Noah gingen daarna de herendubbel spelen. Goede focus en veel pressie zorgde ervoor dat ze relatief makkelijk wonnen. Daarmee werd damesdubbel van Amarante en Mijntje een hele spannende belangrijke partij. Wat kunnen die meiden al goed badmintonnen en wat gaven ze goed partij. Helaas waren de dames van de tegenpartij nog net iets sterker en wonnen zij daarmee de partij. Natuurlijk had de J13 heel graag de finale gespeeld en toch kunnen ze met trots terug kijken op het seizoen. Volgend jaar zullen ze het geleerde meenemen.

Ook nog speciale dank aan Cheryl Seinen die na een teleurstellende halve finale in de hal was en de J13 wilde coachen. De kids vinden het fantastisch dat een speler uit het eerste de tijd voor ze neemt.

En dan ook nog de felicitaties aan de teams die wel regiokampioen zijn geworden.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Astrid op 09-02-2015 om 13:56 uur

    Mooi geschreven Remco en helemaal mee eens!

  2. Edwin G op 09-02-2015 om 18:29 uur

    Ik heb weer hele spannende partijen gemist gisteren. Mooi stukje Remco :). J13 jullie zijn goed bezig. Het was weer een gezellig jaar met elkaar. De stijgende lijn zit er goed in.

Reageer op dit bericht (“J13 speelt regiokampioenschappen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)