Badminton Vereniging Almere

Jie Yao afgeschminkt

Afgelopen woensdag 4 februari 2015 werd in Amersfoort in de Juliana van Stolberghal voor zo'n 200 merendeels Haagse supporters de eerste wedstrijd gespeeld in de halve finale tussen Amersfoort en DKC. Het Haagse DKC heeft de reguliere competitie in de Carlton Eredivisie soeverein als eerste afgesloten, maar zoals bleek was dat geen garantie voor de winst. Amersfoort bracht Jie Yao binnen de lijnen en een saillant detail is dat juist door het optreden van Yao 'de Hagenezen' nog steeds uitzicht hebben om de finale te halen! Yao verloor namelijk zowel haar single als gemengd dubbel partij en daardoor werd het alsnog 5-3 en is de schade nog enigszins beperkt voor DKC.

DKC zal in eigen huis in ieder geval zowel de mannen- als de vrouwendubbel moeten winnen en die kans is er zeker, want beide dubbels werden gisteravond nipt gewonnen door Amersfoort.

Pang won zoals verwacht van Mark Caljouw, ondanks het feit dat Caljouw er alles aan deed om dat te voorkomen. Maar Pang lijkt in zijn single nog altijd onaantastbaar.
Dennis van Daalen de Jel ging er in zijn single tegen Vincent de Vries als vanouds tegenaan. Op de tribunes mag dan het verhaal rondgaan dat dit zijn laatste optreden is, van enige sleet bij Van Daalen de Jel is nauwelijks iets zichtbaar. De Haagse krijger won in drie games, waarvan de laatste ruim.

Waarom de technische staf van Amersfoort Jie Yao liet spelen, is mij een raadsel. Yao stond in haar single tegen Ginny Severien te tollen op haar benen en daar maakte Severien gretig gebruik van door de voormalige sterspeelster in twee games te verslaan. Aangaande het optreden van Yao draaide de geruchtenmachine weer op volle toeren. Ze zou pas enkele uren in Nederland zijn en had een operatie achter de rug. Dat zou allemaal waar kunnen zijn, maar waarom neemt Amersfoort dan zo'n groot risico om Yao op te stellen. Het leek allemaal onverantwoord.
Gayle Mahulette won in twee games van Alida Chen. Even leek de laatste voor een verrassing te zorgen, maar Mahulette was attent op de beslissende momenten.

In de eerste mix waren Romy de Laak met Ruben Jille net even alerter dan Veerle Wijers met Michiel Kruijt en zij wonnen dan ook verdiend in twee games. In deze partij leek het er op dat Kruijt zijn mixdame te veel wilde compenseren en dat was nu net een grote valkuil voor de routinier Kruijt.
En dan de laatste mix. Op papier een ijzersterk duo namens Amersfoort, het echtpaar Pang-Yao. De tegenstanders waren Daisy Bommeleijn met Mark Caljouw en het DKC-duo speelde het disfunctioneren van Yao slim uit en won in twee games. En daarmede ging de wedstrijd als een nachtkaars uit, want Pang leek weinig lol te beleven aan deze mixpartij en het echtpaar Pang-Yao stond er in het veld bovendien bij alsof ze een 30-jarig huwelijk achter de rug hadden.

DKC zal fors aan de bak moeten in de thuiswedstrijd, want het valt niet te verwachten dat Severien opnieuw van een fittere Yao wint. Het vrouwen- en het mannendubbel worden dus cruciaal.

Al met al weer een mooie badmintonavond, maar de technische staf van Amersfoort moet zich nog eens achter oren krabben, want een voormalige sterspeelster zo te laten afgaan, dat is not done.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Roland op 05-02-2015 om 13:48 uur

  Beste Henk,

  Een leuk verslag.
  Wat opvalt is de summiere verslaggeving op de website van BC Amersfoort en het totaal ontbreken van een verslag bij DKC.

  Gesteld kan worden dat de BV Almere qua public relations met kop en schouders boven het eredivisieveld uitsteekt.
  Een goede communicatie is de enige manier om onze sport bij een groter publiek bekend te maken.
  Op dit vlak zijn jullie trendsetter. Andere verenigingen zouden dit goede voorbeeld eens moeten gaan volgen in het belang van deze prachtige sport.

 2. Roland op 05-02-2015 om 14:47 uur

  In navolging van mijn oproep van 13.48 staat er om 14.22 een verslag bij DKC. Goed geanticipeerd !!!!

  Via het lezen van de verslagen bij Almere;Amersfoort en DKC is iedereen weer optimaal geinformeerd over het wedstrijdverloop
  Laten we hopen op vuurwerk in de returnwedstrijden in Haarlem en Den Haag.

Reageer op dit bericht (“Jie Yao afgeschminkt ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)